Al doilea convoi umanitar rusesc a livrat ajutoare în estul Ucrainei6

Al doilea convoi umanitar rusesc a livrat 2.000 de tone de ajutoare regiunilor separatiste din sud-estul Ucrainei, victime ale confruntărilor dintre armata ucraineană şi rebeli proruşi, a anunţat sâmbătă postul public Rossia 24.

“Al doilea convoi umanitar a livrat 2.000 de tone de ajutoare în Donbas“, regiunea industrială ucraineană pe care separatiştii au transformat-o în fieful lor, a anunţat un prezentator al unui jurnal de ştiri.

“Hrană, medicamente şi îmbrăcăminte groasă” au fost livrate în Lugansk, un oraş important din Donbas, unul dintre cele mai devastate de conflictul armat dintre Kiev şi insurgenţi, a precizat el.

Şaptezeci de camioane au descărcat deja şi se află pe drum, înapoi, spre Rusia, potrivit Rossia 24.

Postul a anunţat anetrior că acest convoi, care transportă cereale, paste, zahăr, medicamente, carburant, generatoare electrice şi pături cuprinde peste 300 de camioane.

Contactat de AFP, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a refuzat să facă orice comentariu pe tema acestui subiect “sensibil”.

Primul convoi rusesc de ajtoare umanitare, de peste 200 de vehicule, a trecut frontiera rusă către Ucraina în august, fără să fi obţinut undă verde de la Kiev şi inspectori ai Crucii Roşii.

Acordul de armistiţiu semnat săptămâna trecută la Minsk între Kiev şi separatişti includea trimiterea de ajutoare umanitare în estul Ucrainei, o regiune în care sute de mii de locuitori suferă din cauza lipsei energiei şi apei curente, iar casele le-au fost grav avariate în luptele dintre forţele loialiste şi insurgenţi proruşi.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts