More


  Victor Ponta, un preşedinte pentru România

  - Advertisement -

  ponta-nou

  Premierul Victor Ponta, președintele PSD, şi-a lansat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale, în cadrul unui eveniment desfăşurat pe Arena Naţională, în prezenţa a câtorva zeci de mii de oameni. Preşedintele PSD Victor Ponta, împreună cu soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, şi-au făcut intrarea în Arena Naţională însoţiţi de vicepremierul Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD, premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, preşedintele PC, vicepremierul Daniel Constantin, preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea. Pe scenă, alături de Victor Ponta, s-au mai aflat sâmbătă vicepreședinții PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean, Rovana Plumb, Lia Olguţa Vasilescu, Dan Şova, Gabriela Firea și Corina Creţu, președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea și Mihai Sturzu, președintele TSD.

  Susţinere totală pentru Victor Ponta
  Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost primul care a susţinut un discurs pe scena uriaşă amplasată în centrul arenei. El s-a declarat încrezător în şansele lui Victor Ponta de a deveni preşedintele ţării, afirmând că, de data aceasta, vor juca acasă şi nu în deplasare ca la referendum. “Am venit aici să spunem ţării noastre cât de mult o iubim şi să-i oferim un preşedinte demn de ea şi sper că în noaptea de 16 noiembrie, după ce numărăm toate voturile, să putem spune cele trei cuvinte: Victor Ponta – preşedinte. Suntem pe arena echipei naţionale, arena României, unde românii au jucat mereu acasă, aici începem campania electorală şi de data aceasta vom juca la noi acasă, nu mai jucăm în deplasare, cum am jucat la referendum, vom juca la noi, unde Victor Ponta va câştiga la vot şi nu la masa verde, acum vine revanşa celor 7,4 milioane de români”, a spus Liviu Dragnea.

  Au urmat mesajele video de susţinere a lui Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni transmise de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, vice-cancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, preşedintele grupului S&D din Parlamentul European, Gianni Pittella, şi de premierii Belgiei, Serbiei, Slovaciei, Cehiei, Georgiei, Albaniei. De asemenea, un mesaj de susţinere a candidaturii lui Ponta la alegerile prezidenţiale a venit şi din partea premierului Republicii Moldova, Iurie Leancă. “”În numele Republicii Moldova salut şi susţin candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale şi sunt convins că prima destinaţie externă a lui Victor Ponta ca preşedinte al României va fi la Chişinău”, a spus Iurie Leancă. Printre cei care au mai transmis mesaje video de susţinere pentru Victor Ponta s-au mai numărat lideri şi miniştri PSD, actorii Radu Beligan şi Marius Bodochi, fostul portar al echipei Steaua, Helmuth Duckadam.

  ponta-nou2

  Prezent la eveniment, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că România are nevoie de un “altfel” de preşedinte, exprimându-şi convingerea că Victor Ponta este “omul care trebuie” pentru această funcţie. “România are nevoie de un altfel de preşedinte, care să-şi iubească ţara şi poporul, un preşedinte cu echilibru şi înţelepciune, bun simţ, educat şi care să înţeleagă nevoile semenilor săi. (…) Eu unul am credinţa certă, fără dubii, că Victor Ponta este omul care ne trebuie şi în general ţara are nevoie”, a afirmat Sorin Oprescu. Acesta i-a transmis lui Victor Ponta că atunci când va ajunge la conducerea ţării să nu uite să fie de partea celor “cârmuiţi”. “Să nu uiţi când vei ajunge la conducerea acestei ţări, când vei depune jurământul, (…) călăuza să-ţi fie : să fiu mereu de partea celor cârmuiţi”, a spus Sorin Oprescu.

  Ponta, un preşedinte al tuturor românilor
  După discursul lui Sorin Oprescu, pe scenă a urcat premierul Victor Ponta, în aplauzele celor prezenţi pe Arena Naţională. Victor Ponta a făcut un apel către români să fie alături de el în ceea ce va însemna marea unire, afirmând că mai sunt 55 de zile până ca aceasta să poată deveni realitate. “Vă rog să vă gândiţi toţi românii la acest lucru – putem împreună să facem o schimbare a ţării noastre. (…) Vedeţi că iese soarele şi pe strada noastră. Vedeţi că iese soarele şi în ţara noastră. Mai avem foarte puţin, mai avem 55 de zile şi încă o bătălie de câştigat şi vă chem pe toţi să pornim pe drumul schimbării, vă chem pe toţi să fim împreună pe drumul spre marea unire a tuturor românilor”, a spus premierul.

  Președintele PSD a susţinut că vrea să fie un preşedinte al tuturor românilor, al tuturor acelora care vor o schimbare reală, al celor care îl vor şi care nu îl vor. “Stimaţi colegi, sunt Victor Viorel Ponta, vreau să fiu preşedintele românilor, al acelor români care sunt împreună, care au încredere, care sunt mândri şi care au speranţa că vor schimba ţara în bine. Acel preşedinte vreau să fiu şi vă chem să fiţi împreună alături de mine în această bătălie către marea unire”, a fost mesajul preşedintelui PSD.

  Victor Ponta s-a arătat mândru de familia sa. “Ca mulţi dintre dvs, sunt strănepotul unui român care în 1917 a cerut cetăţenia română şi a luptat alături de români pentru Marea Unire. Sunt nepotul unui preot care m-a învăţat că este important să crezi într-un Dumnezeu, al ortodocşilor, al catolicilor, al musulmanilor (…), dar cel care crede în Dumnezeu este un om care se gândeşte cu grijă la alţii. Sunt copilul unor părinţi ca ai dvs, care au investit tot ce au avut în mine şi în surorile mele, şi tatăl unor copii pe care vreau să-i văd crescând în România, o ţară mândră, puternică”, a subliniat candidatul PSD la prezidenţiale.

  Spectacol de culori pe Arena Naţională
  Evenimentul s-a încheiat pe melodia “Acolo este ţara mea” a lui Tudor Gheorghe, cei prezenţi asistând la un spectacol de culori creat de confetti albe şi roşii, dar şi tricolore. Cei mai mulţi dintre participanţii la eveniment au fost îmbrăcaţi în tricouri de culoare roşie şi au purtat pancarte, drapelul naţional sau steguleţe cu mesaje electorale. Alţi delegaţi au fost îmbrăcaţi în costume naţionale din regiunile pe care le reprezentau.

  merge
  Sloganul campaniei PSD – “Mândri că suntem români” – alături de “Votăm Victor Ponta preşedinte” s-a aflat pe tribunele din spatele unei scene uriaşe amplasate în centrul arenei, unde a stat conducerea partidului, alături de invitaţi. Scena a fost montată în faţa unei peluze, pe fundalul căreia a fost amplasat un ecran uriaş. Evenimentul a fost organizat de ziua premierului Victor Ponta, care a împlinit sâmbătă 42 de ani.

  Peste 500 de delegaţi din Satu Mare
  O delegaţie din judeţul Satu Mare, formată din peste 530 de social-democraţi, a participat sâmbătă la lansarea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. Sătmărenii au plecat spre Capitală vineri seara cu nouă autocare, trei microbuze şi zeci de autoturisme personale. Delegaţia sătmăreană a fost coordonată de preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, şi de secretarul general al organizaţiei, Toma Betea.

  Susţinătorii sătmăreni ai premierului Victor Ponta sunt foarte optimişti în privinţa alegerilor pentru cea mai importantă funcţie în stat, majoritatea dintre aceştia afirmând că vor face tot ce le stă în putinţă ca scrutinul să fie câştigat de actualul premier al României încă din primul tur. “Dacă vom avea la urne cel puţin 9 milioane de votanţi, atunci sunt aproape convins că pe data de 2 noiembrie îl vom avea preşedinte pe Victor Ponta. La Satu Mare am adunat în foarte scurt timp peste 35.200 de semnături, şi sunt ferm convins că niciun alt partid nu ar fi reuşit acest lucru. Este un lucru îmbucurător şi am convingerea că după alegeri, preşedintele PSD şi actualul premier al României, Victor Ponta, va fi preşedintele ţării”, a declarat liderul PSD Satu Mare, Mircea Govor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img