Arsenal confiscat în cadrul acţiunii “Blocada”2

Poliţiştii sătmăreni au confiscat 11 arme şi 40 de cartuşe în cadrul operaţiunii “Blocada”, desfăşurată în perioada 2-3 septembrie în judeţul Satu Mare şi în celelalte judeţe limitrofe frontierei cu statele non-UE. Totodată, au fost constatate 36 de infracţiuni, din care zece sunt de natură judiciară, 13 de natură economico-financiară, nouă la regimul armelor şi muniţiilor şi trei la regimul circulaţiei rutiere. Au mai fost aplicate peste o mie de sancţiuni contravenţionale. În trafic, au mai fost reţinute 18 permise de conducere şi retrase 11 certificate de înmatriculare.

Unsprezece arme confiscate
În cadrul acestei acţiuni poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au confiscat 11 arme, în majoritatea cazurilor pentru expirarea permisului de port armă. Astfel, a fost identificat Ioan P. de 55 ani, care nu a depus la un armurier autorizat armele şi muniţia pe care le deţinea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de port armă, care era expirat de la data de 13 octombrie 2013. Poliţiştii au confiscat astfel un pistol cu proiectile de cauciuc marca Walther precum şi opt proiectile cu bile de cauciuc. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi un sătmărean în vârstă de 45 de ani. În acest caz a fost confiscat un pistol cu aer comprimat marca Smith, calibru 4,5 mm, şi o puşcă cu aer comprimat marca Narconia, calibru 5,5 mm.
Un bărbat din localitatea Dobra a fost identificat de către poliţişti că nu ar fi depus la un armurier autorizat armele şi muniţia pe care le deţinea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de port armă. Şi în acest caz s-a ridicat în vederea expertizării o puşcă cu aer comprimat marca Gamo 610, calibru 5,5 mm. Un alt caz este cel al unui localnic din Doba, Nicolae S., care de asemenea nu ar fi depus la un armurier autorizat armele şi muniţia pe care le deţinea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de port armă. Şi de la acesta s-au ridicat o puşcă cu aer comprimat, marca Gamo, calibru 6,35 mm, şi o puşcă cu aer comprimat marca Gamo, calibru 5,5 mm. În toate cazurile amintite s-a dispus anularea dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii şi se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termenul de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

Peste 30 de dosare penale întocmite
Tot în urma acţiunii “Blocada” poliţiştii sătmăreni au întocmit 36 de dosare penale din care zece pentru infracţiuni de natură judiciară, 13 de natură economico-financiară, nouă la regimul armelor şi muniţiilor şi trei la regimul circulaţiei rutiere. De asemenea, au mai fost aplicate peste o mie de sancţiuni contravenţionale din care 109 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, 47 pentru comerţ ilicit şi 920 pentru încălcarea normelor de circulaţie pe drumurile publice (dintre care şase pentru consum de alcool şi 313 pentru încălcarea regimului legal de viteză). Totodată, au fost reţinute 18 permise de conducere şi retrase 11 certificate de înmatriculare.
La acţiunea “Blocada” au participat poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, poliţie transporturi, operaţiuni speciale, criminalitate organizată, acţiuni speciale, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts