Baschet feminin: CSM Satu Mare-SCM Craiova 101-69 Au dat suta!Baschet4

Baschetbalistele de la CSM Satu Mare s-au impus fără probleme în fața oltencelor de la CSM Craiova, scor 101-69 în prima etapă a Ligii Naționale.

Elevele Adrianei Pricop au avut practic parte de un simplu antrenament cu public în fața unei echipe modeste ce la drept vorbind pare victimă sigură în acest sezon al LNBF.

Cu Andreea Orosz din nou pe post de locomotivă și cu Ashley Adams imperială sub coș, CSM-ul s-a distanțat încă după primul sfert la 30-9. La pauză am avut deja o diferență enormă , 60-21 iar în ultimele două sferturi antrenoarea Adriana Pricop a mers pe mâna junioarelor pentru a le da și lor încredere și minute în Liga Națională. Chiar și așa echipa noastră a trecut de 100 de puncte și a bifat astfel un prim succes în noul sezon.

E adevărat că pentru trupa CSM-ului greul de abia acum începe, baschetbalistele noastre urmând să joace la Galați și Brașov în fața unor contracandidate la intrarea în play-off.

De remarcat că la CSM nu au putut evolua Flavia Ferenczi, accidentată și Toccara Ross , americanca urmând să primească abia azi cartea verde de la FIBA.

De azi lotul CSM –ului va fi completat cu o nouă jucătoare, sârboaica Marija Radovic a ajuns la Satu Mare și va fi noul pivot al trupei antrenate de Adriana Pricop.

Pentru CSM Satu Mare au marcat: Andreea Orosz (24 de puncte), Ashley Adams (20 de puncte și 17 recuperări), Andreea Pop și Ramona Eniko Tarța (câte 14 puncte), Bianca Voica (13 puncte), Alexandra Diana Moldoveanu și Valentina Bolba (câte 5 puncte), Renata Szmutku (4 puncte) și Bianca Kiss (2 puncte).

De la Craiova, Irina Moțățeanu( Borș) a reușit o performanță deosebită, aceasta marcând 36 de puncte!

Rezultatele primei etape:
ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – BCM Tymes Timișoara 65-35
CS Rapid București – CS Nova Vita Târgu Mureş 72-78
CSM Târgoviște – Univ. Goldis ICIM Arad 75-79
CSM Satu Mare – SCM CSŞ U Craiova 101-69
Universitatea Cluj-Napoca – CST BC Alexandria 62-79
Olimpia CSU Braşov – CSU Oradea 85-47
CSU Alba Iulia – Phoenix Galaţi 102-74

Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts