Baschet / Start în noul campionatcsm1

În acest week-end, se dă startul noii ediţii a Ligii Naţionale de baschet feminin. CSM Satu Mare va juca în runda inaugurală, de la ora 12.00 în compania oltencelor de la SCM Craiova. După calificarea în sferturile Cupei, elevele cuplului de antrenori Sin-Pricop vor să obţină primul succes şi în campionat.

Pe ultima sută de metri conducerea echipei a reuşit să completeze lotul cu doi pivoţi, Luminiţa Manta, împrumutată pentru un sezon de la vicecampioana ICIM Arad şi sârboaica Marija Radovic venită de la Vojvodina. Manta va avea drept de joc în partida de azi, în vreme ce sârboaica va primi cartea verde abia săptămâna viitoare. Probleme cu obţinerea cărţii verzi din Columbia are şi Toccara Ross, federaţia din America de Sud necatadicsind să răspundă e-mailurilor trimise atât de club cât şi de FR de Baschet. În aceste condiţii FIBA a promis că poate rezolva situaţia abia… luni.

De menţionat că echipa din Craiova nu are în lot nicio jucătoare străină fiind probabil singurul club fără straniere.

Astfel, sezonul începe cu un derby la Târgovişte, reeditarea finalei din sezonul trecut, dintre CSM-ul antrenat de Dan Fleşeriu şi ICIM Arad. Cele două formaţii se anunţă şi în acest sezon favorite la titlu, alături de alte două echipe care s-au întărit în această vară, Sespsi Sf. Gheorghe şi CSU Alba Iulia.

De remarcat că BC Alexandria, Olimpia Braşov şi BC Timişoara au făcut transferuri importante, alături de Phoenix Galaţi fiind echipele cu cinci sau şase straniere în lot. Bătălia pentru intrarea în play-off se anunţă echilibrată, pretenţii pentru primele opt locuri având chiar şi U Cluj sau Nova Vita Tg. Mureş.

Partida CSM Satu Mare – SCM Craiova va fi arbitrată de Ionuţ Morar din Cluj şi Mate Andras Stretea din Oradea. Comisar FRB, Radu Vaida din Oradea.

Pentru spectatori, menţionăm faptul că primii 100 care vor intra în sala Ecaterina Both la meciul de azi, vor primi din partea unui sponsor tricouri în culorile clubului, adică alb-roşii.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts