Bilete prin SMS pe cursele Transurbancoica

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că sătmărenii îşi vor putea cumpăra de acum înainte prin SMS bilete pentru cursele Transurban. Primarul Coica a adăugat că, prin introducerea acestui sistem, sătmărenii prinşi fără bilet nu vor mai putea invoca faptul că nu au avut de unde să şi le achiziţioneze. O călătorie va costa 45 de eurocenţi, iar elevii şi pensionarii vor beneficia de reduceri. Călătorii vor trebui doar să trimită un SMS la numărul 7525 pentru a-şi face rost de bilet.

Un sistem modern de taxare
Directorul SC Transurban SA, Ionuţ Bujor, a anunţat că ieri a fost semnat contractul privind implementarea noului sistem. Sătmărenii vor putea achiziţiona bilete trimiţând un SMS la numărul de telefon 7525, valabil în reţelele Orange, Vodafone şi Digi Mobil. Costul unui asemenea SMS va fi de 45 de eurocenţi, însă vor exista şi reduceri pentru elevi şi pensionari. Acest serviciu va completa cele 48 de puncte de vânzare a biletelor deţinute de firme cu care Transurban are contracte, cele zece automate şi cele opt chioşcuri proprii ale societăţii de transport în comun, a declarat directorul Ionuţ Bujor. Acesta a adăugat că ponderea biletelor vândute prin SMS va ajunge la 30-40% din totalul vânzărilor.

Reprezentantul firmei care a implementat sistemul, Gabriel Popovici, a declarat că sătmărenii vor trebui să trimită prin SMS şi numărul liniei, autobuzele Transurban circulând pe 25 de linii. De asemenea, călătorii vor putea opta prin SMS şi pentru un abonament valabil timp de 24 de ore pe toate liniile, în valoare de 1,1 euro. În cazul controalelor, călătorii vor fi obligaţi să arate mesajul de confirmare, iar controlorii vor avea posibilitatea să verifice instant valabilitatea acestora.

Transurban are nevoie de încă 14 autobuze
Pentru a îmbunătăţi condiţiile de transport în comun din municipiul Satu Mare, primarul Dorel Coica a declarat că ar mai fi nevoie de achiziţionarea a încă 14 autobuze rulate în Occident. Au fost începute negocieri pe această temă, Primăria Satu Mare dorind să achiziţioneze autobuze fabricate în anii 2000, 2001 sau 2002. Transurban a cumpărat recent două autobuze folosite, fabricate în 2001, cu suma de 14.000 de euro bucata, în condiţiile în care un autobuz nou costă peste 100.000 de euro.

Primarul Dorel Coica a declarat că una dintre sarcinile directorului Ionuţ Bujor o constituie monitorizarea fostului director Iosif Simon. Potrivit primarului Coica, Simon îl monitorizează pe internet cât e ziua de lungă pe premierul Ungariei, comentând activitatea acestuia pe forumuri. Edilul şef a declarat că nu numai Iosif Simon este angajat al Transurban, ci şi soţia sa, respectiv o altă rudă apropiată, cu toţii încasând o căruţă de bani pentru nimic.

Atribuţiile viceprimarilor, regândite
Primarul Coica a anunţat că la sfârşitul săptămânii viitoare la Satu Mare se va desfăşura adunarea asociaţiei primarilor din România, la care vor participa primarii principalelor oraşe din ţară, şi că în aceeaşi perioadă ar fi trebuit să aibă loc expoziţia Fabricat în Satu Mare. “Din păcate nu se mai face Fabricat în Satu Mare. N-a fost de acord domnul Ștef să se facă, probabil l-a deranjat prezenţa primarilor, că nu e pe prima pagină”, a declarat primarul Sătmarului.

Primarul Dorel Coica a afirmat că va regândi atribuţiile viceprimarilor, astfel încât viceprimarul Marcela Papici să aibă timp de campanie pentru PLR. “Viceprimarii au atribuţii, dar acestea urmează a mai fi ajustate în zilele ce urmează. Pentru ca ei să poată munci în linişte, am preferat să mă încarc eu cu o parte din atribuţii, e mai bine aşa. Fiecare ştie ce are de făcut. Este adevărat că Marcela Papici nu mai răspunde de şcoli, dar am considerat că e mai bine aşa. Oricum, pe Marcela Papici nu vreau s-o încarc prea mult deoarece este foarte implicată în campania electorală pentru PLR”, a afirmat primarul Coica.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts