More


  Campanie internațională de prevenire a consumului de alcool în timpul sarcinii, lansată și în România

  =

  4

  O campanie internațională de prevenire a consumului de alcool în timpul sarcinii, intitulată “Prea mic ca să beau”, a fost lansată de Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București, în parteneriat cu EUFASD Alliance, NOFAS și EUROCARE.

  Potrivit unui comunicat de presă, remis joi AGERPRES, scopul campaniei lansate pe 9 septembrie este de a crește gradul de conștientizare a populației asupra riscului provocat de consumul de alcool în timpul sarcinii și de apariție a sindromului alcoolic fetal.

  “Consumul de alcool în timpul sarcinii reprezintă o cauza majoră de malformații congenitale și tulburări de dezvoltare fetală, sindromul alcoolic fetal afectând 1% din populația generală”, susține comunicatul de presă.

  Campania se desfășoară simultan în SUA, Canada, Australia, Africa, Europa (15 țări, printre care și România).

  Debutul campaniei a avut loc prin expunerea unui banner într-o zonă circulată din București și mediatizarea imaginilor înregistrate pe site-ul organizatorilor, respectiv European Fetal Alcohol Spectrum Disorders Alliance: www.eufasd.org și pe rețelele de media socială dedicate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img