Caravana muşchetarilor ajunge la Satu Mare4

În această seară, delegaţia caravanei “Campionii scrimei româneşti vin în oraşul tău! Vino şi tu la scrimă!“ va ajunge la Satu Mare. După ce marii foşti şi actuali campioni ai scrimei au făcut demonstraţii în Slobozia, Constanţa, Iaşi, Tg. Mureş şi azi la Cluj, în această seară se vor odihni la Satu Mare.

Urmează ca vineri să participe la demonstrații de scrimă, lecții de istorie a scrimei, prezentarea cluburilor din orașul nostru, dialog între campioni și copii şi, nu în ultimul rând, ședințe de autografe și fotografii. Până acum, scrimerii au fost primiţi aşa cum se cuvine în oraşele pe unde au poposit. În cadrul delegaţiei care a început periplul prin ţară se numără şi două sătmărence de la Steaua, Simona Pop şi Greta Vereş.
La Satu Mare, demonstraţiile vor avea loc vineri, de la ora 11.00 pe Pasajul Corneliu Coposu. Iar cu o oră înainte, de la 10.00, va avea loc la primărie o conferinţă de presă cu principalii reprezentanţi. Această acţiune a FRS nu ar fi putut avea loc fără aportul antrenorilor şi sportivilor de la CS Satu Mare, dar şi a Primăriei.
Caravana este condusă chiar de preşedinele FRS, marele campion de sabie, Mihai Covaliu. Acesta nu va ajunge pentru prima dată la Satu Mare, în urmă cu mai bine de zece ani fiind prezent în oraşul nostru, ca invitat la una din competiţiile organizate de CS Satu Mare, pe vremea aceea condus de Dan Viorel. Acesta a declarat că oraşul nostru este un centru de scrimă de top şi se bucură că se va reîntâlni cu foşti colegi şi campioni. “E o mare bucurie să revin la Satu Mare, alături de câţiva dintre cei mai mari campioni ai scrimei româneşti. Caravana îşi propune să mediatizeze şi mai mult acest sport şi să atragă un număr cât mai mare de copii în săli. Aşteptăm cât mai multă lume la această acţiune de la Satu Mare, un centru de renume al scrimei româneşti“.
La final, vă prezentăm încă o dată lista celor care vor sosi la Satu Mare: Mihai Covaliu, Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Florin Zalomir, Rareș Dumitrescu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Iancu, Mădălin Bucur, Mihai Cruțu, Adrian Dabija, Dorin Băzăvan, Alexandra Predescu, Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Ana Maria Constantin, Simona Pop, Greta Vereș, Bianca Pascu sau Mirela Ifrim.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts