More

    Circa 6.000 de pași zilnic împotriva artrozei genunchiului

    4

    Persoanele cu risc sau care suferă de gonartroză trebuie să încerce să depășească zilnic 6.000 de pași, adică să meargă circa 5 km, pentru a reduce probabilitatea unei limitări funcționale, cum ar fi dificultate la ridicare sau la urcatul scărilor.

    O echipă de la Universitatea Massachusetts a ținut sub observație doi ani un grup de circa 2.000 de pacienți afectați de artroză a genunchiului diagnosticată sau care — pe baza unei evaluări inițiale — prezentau o mare probabilitate să dezvolte această boală a articulațiilor. Studiul este publicat în Arthritis Care & Research și preluat de passionsante.be. Distanța parcursă zilnic a fost măsurată cu podometrul.

    Rezultatul arată că 6.000 de pași efectuați zilnic constituie pragul de referință pentru identificarea celor care prezintă o limitare funcțională. Fiecare tranșă de 1.000 de pași suplimentari se asociază cu o reducere cu 16% a riscului de handicap major.

    Această observație ar trebui să le atragă atenția celor care merg puțin, fiindcă artroza genunchiului afectează o mare parte a populației, îndeosebi după 50 de ani, iar sedentarismul are și el un rol în apariția ei.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE