More


  Comisarul şef Chiş, îmbolnăvit subit de Corpul de control

  - Advertisement -

  radu-chis

  O echipă din cadrul Corpului de control al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) controlează activitatea comandantului Poliţiei Carei, comisarul şef Radu Chiş, şi a subordonaţilor acestuia. Ofiţerii veniţi din Bucureşti s-au prezentat joia trecută la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, iar vineri s-au prezentat la Poliţia Carei.

  Luni dimineaţă, membrii echipei sosite din Bucureşti au început să verifice activitatea birourilor din cadrul Poliţiei Carei. La scurt timp după ce a dat ochii cu echipa din cadrul Corpului de control, comandantul Poliţiei Carei, comisarul şef Radu Chiş, s-a îmbolnăvit subit. Potrivit surselor, acesta s-ar fi internat de urgenţă la spital, acuzând dureri în zona inimii. Comandantul Radu Chiş şi-a abandonat în mod ruşinos subordonaţii, lăsându-i să se descurce pe cont propriu cu ofiţerii veniţi în control. Verificările făcute de aceştia sunt foarte temeinice, lucru care a stârnit agitaţie în rândul protejaţilor comisarului şef Chiş, promovaţi în funcţii de conducere pe criterii clientelare. Şeful Biroului Poliţiei Rutiere Carei, inspectorul principal Ovidiu Păştean, a intrat şi el subit în concediu de boală, dar nu înainte de a ridica mai multe documente din fişetul său. Controlul este programat să dureze în jur de două săptămâni.

  Gazeta de Nord-Vest a arătat că managementul Poliţiei municipiului Carei, exercitat de comisarul şef Radu Chiş, lasă mult de dorit. Sub conducerea sa, Poliţia Carei a devenit o structură ineficientă, în care oamenii sunt promovaţi în funcţie de slugărnicie. Mai există şi poliţişti serioşi, care vor să-şi facă treaba, dar eforturile lor sunt zădărnicite de colegii protejaţi de şef, care sunt mai preocupaţi de organizarea de chefuri şi de gheşefturile personale. Din aceste motive, Poliţia Carei nu a reuşit să le vină de hac spărgătorilor, timp de câteva luni în municipiu instalându-se o atmosferă de teroare.

  Revoltător este faptul că, în pofida valului de spargeri, comandantul Poliţiei Carei, comisarul şef Radu Chiş, nu a întreprins niciun demers în vederea suplimentării numărului de poliţişti judiciarişti şi nici nu a cerut ajutorul colegilor de la Serviciul Judiciar din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare. În literatura de specialitate, asemenea gesturi sunt sinonime cu managementul defectuos, lucru pe care mai mult ca sigur îl va constata şi echipa din cadrul Corpului de control al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Şi cine ştie câte alte nereguli.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img