Curtea Centrului “Floare de Colţ” Halmeu, modernizată de germani2

Centrul de Plasament al Copilului “Floare de Colţ” din Halmeu a găzduit recent un grup de 9 tineri – coordonat de: Friederich Wieschhoff şi Friederich Brinckmann – în calitate de reprezentanţi ai Comunităţii Evanghelice din Hilbech – Germania.

Scopul vizitei a fost acela de a moderniza curtea Centrului de Plasament al Copilului din Halmeu, prin pavarea acesteia, crearea unui spaţiu verde cu pomi ornamentali şi ronduri cu flori. La acest proiect umanitar au lucrat şi tineri asistaţi din Centrul de Plasament împreună cu prietenii lor din Germania. Pe lângă pavarea celor 459 de mp din suprafaţa curţii, această acţiune a avut şi menirea de a educa tinerii asistaţi în vederea dezvoltării deprinderilor de viaţă independentă, sensibilizarea tinerilor din Germania şi din Centru pentru ca ei să înţeleagă importanţa prieteniei, dezvoltarea simţului estetic şi socializarea lor.
Finanţarea acestui proiect umanitar s-a realizat cu sprijinul Comunităţii Evanghelice din Hilbech – Germania şi reprezentanţii satului de copii “Albert Schweitzer Kinderdorf” din oraşul Waldenburg – Germania. Tot prin intermediul unui proiect umanitar, susţinut financiar de cele două instituţii din Germania, a fost izolată termic şi o clădire din incinta Centrului de Plasament al Copilului “Floare de Colţ” din Halmeu. Valoarea totală a celor două proiecte se ridică la 10.000 de euro. După aceste acţiuni umanitare, care au presupus şi un efort fizic considerabil, între tinerii din Germania şi cei din Centru s-au format relaţii trainice de prietenie. Astfel, în fiecare seară tinerii au avut parte de distracţie cu multă muzică şi zâmbete, iar în timpul zilei au fost organizate drumeţii în zona localităţii Halmeu şi jocuri sportive.
La recepţia lucrărilor a participat şi directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Satu Mare, Octavian Apan, care a adresat cuvinte de mulţumire şi apreciere oaspeţilor germani, dar şi tinerilor, personalului şi conducerii Centrului de plasament “Floare de Colţ” din Halmeu, care au muncit în echipă pentru definitivarea cu succes a celor două proiecte umanitare.
Dumitru Ţimerman

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts