Derby de “elită”oli(1)

Singurele echipe cu punctaj maxim din liga a 4-a de elită, Someșul Oar și Olimpia II Satu Mare s-au întâlnit sâmbătă în meci direct. Partida ce a contat pentru etapa a 6-a s-a încheiat la egalitate, scor 1-1 , rezultat ce menține campioana en titre pe prima poziție a clasamentului.

Someșul a deschis scorul în minutul 14 la prima fază de poartă. Hanus a pătruns pe partea dreaptă și l-a găsit excelent pe antrenorul-jucător Piri Botoș în careu iar acesta din două încercări a reușit să-l învingă pe Fila:1-0.

Mânjii Olimpiei au pornit morișca de pase și încet au început să apară ocaziile și la poarta lui Dobrai. Gândea cu un șut de la 30 m îl încearcă pe portarul Oarului în minutul 26 apoi Lukacs și Gulya își trec în cont două bune situații de a egala. Insistența lui Gulya avea până la urmă să dea roade, atacantul Olimpiei reușind egalarea cu un șut din interiorul careului, 1-1 în minutul 44.

Și în repriza secundă Olimpia a dominat și a avut o posesie superioară . Gulya cu o lovitură de cap în minutul 60 l-a remarcat pe Dobrai iar Bîgiu a ratat cu puțin ținta în minutul 75 dintr-o poziție excelentă.

Pe contraatac Olimpia putea da lovitura în minutul 87. Veteranul Janos Kirner a scăpat singur cu Fila doar că atacantul gazdelor a fost blocat excelent de portarul de 18 ani al oaspeților!

Rezultat echitabil după un derby ce a onorat statutul de elită al noii ligi a 4-a. Un meci de un nivel comparabil cu cel al eșalonului trei.Cu Someșul având experiența de partea lor și cu o echipă satelit a Olimpiei ce a impresionat plăcut și ne-a arătat încă odată că avem tineri talentați în ograda proprie ce cu răbdare și muncă multă pot reprezenta în scurt timp soluții ieftine pentru echipa mare!

Partida s-a jucat pe stadionul Olimpia în fața a 300 de spectatori și a fost arbitrată excelent de trioul Paul Unimătan, Sergiu Neichi, Tunyiogi Ferencz.

Someșul Oar – Dobrai-Ban,Nagy, Silaghi, Matei-Pop M., Botoș A, Botoș D., Hanus-Petcuț, Marinaș- Rezerve: Bulgăr, Puți, Kirner, Mezei, Paul, Pintye, Fernea.
Olimpia II – Fila-Ciul, Rus, Gândea, Paul- Mladonikzky, Ionescu, Asandului, Lukacs-Bîgiu, Lukacs. Rezerve: Anghel, Csik, Chivari, Nyilvan, Donca, Pop D.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts