Două din victimele exploziei de la Acâş au muritarsi

Două dintre victimele tragediei de la ştrandul din Acâş au murit la sfârşitul săptămânii trecute la Spitalul de Arşi din Bucureşti. În schimb, starea copilului acestora, în vârstă de 6 ani, internat la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, este stabilă. Medicii bucureşteni au fost rezervaţi încă de la sosirea victimelor în ceea ce priveşte faptul că cei doi adulţi ar fi putut supravieţui în urma exploziei produse la Acâş. Tragedia s-a produs luni seara, când bărbatul a încercat să-şi aprindă o ţigară în incinta căsuţelor cu vană.

Cei doi adulţi răniţi, Gheorghe Rotar, în vârstă de 28 de ani, şi Rodica Covaci, în vârstă de 31 de ani, au decedat vineri seara, respectiv sâmbătă seara, la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti. În schimb, copilul acestora, în vârstă de 6 ani, internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, se află în stare stabilă, deşi a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului. Medicii bucureşteni au fost rezervaţi încă de la sosirea victimelor că aceştia vor supravieţui arsurilor de gradul 2 şi 3. Potrivit oamenilor legii, incendiul s-a produs din cauza neglijenţei bărbatului, care în timp ce se afla în incinta căsuţelor cu vană, şi-a aprins o ţigară, deşi fumatul era interzis în respectiva locaţie, întrucât apa termală conţine sulf.

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare, colonelul Dan Gheorghe, a declarat că la Acâş a fost o explozie în toată regulă întrucât nu s-au respectat normele de protecţie, iar la faţa locului s-au găsit ţigările şi bricheta folosită. Ancheta va continua în acest caz, urmând ca experţii în geodezie să stabilească exact cum s-au acumulat gazele în încăpere şi s-a produs explozia. Cele trei victime au fost transportate în cursul nopţii de luni spre marţi cu o aeronavă militară C-27J Spartan, de la Satu Mare la Bucureşti, misiunea fiind aprobată de ministrul Apărării, Mircea Duşa, în urma solicitării şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, secretarul de stat Raed Arafat, astfel că victimele au fost transportate la Spitalul de Arşi din Capitală.

Pavel Prodaniuc

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts