More

  Două sute de participanţi la Sărbătoarea Recoltei

  svabi

  În municipiul Satu Mare s-a desfăşurat timp de două zile cea de-a 19-a ediţie a Sărbătorii Recoltei – Erntedankfest, eveniment organizat de Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam. La această sărbătoare au participat două sute de dansatori de dans german din Orşova, Oradea, Palota, Vişeu de Sus, Petreu, Tăşnad, Ardud şi ansamblurile de dans ale organizaţiei.

  Programul manifestărilor a debutat sâmbătă dimineaţă, cu un atelier de dans, în cadrul căruia participanţii trebuiau să prezinte un dans al zonei din care provin. Apoi, de la ora 14.30 a avut loc deschiderea manifestării cu o expoziţie foto despre programele Organizaţiei Gemeinsam, iar de la ora 15.00 a avut loc o masă rotundă despre istoria şvabilor din România, la care au participat fostul preşedinte al Forumului Democrat German (FDG) Satu Mare, Johann Forstenheizler, preşedintele Organizaţiei Gemeinsam, Patrick Tekei, şi episcopul romano-catolic Jeno Schonberger.

  Manifestările au continuat cu o paradă a portului popular, având următorul traseu: de la Centrul Cultural German până la Parcul Central în frunte cu fanfarele reunite din Foieni şi Ciumeşti, iar în Parcul Central aceştia au susţinut un spectacol artistic. Manifestările s-au încheiat ieri dimineaţa cu Sfânta Liturghie oficiată la Biserica “Calvaria”.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE