More

  Evaziune de 10 milioane euro cu ramificaţii la Satu Mare

  afe15bf4f093a47d6624b416de8

  Poliția Română a desfăşurat ieri dimineaţă peste 100 de percheziții domiciliare în 11 județe și în municipiul București, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Peste 350 de polițiști au participat la acțiunea care vizează mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Poliţiştii au efectuat 105 percheziții domiciliare, pe raza județelor Bacău, Brașov, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Satu Mare, Teleorman și Vâlcea, precum și a municipiului București. Au fost puse în aplicare 67 de mandate de aducere. La acţiune au participat polițiști de la structurile de investigare a fraudelor, investigații criminale și acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi a inspectoratelor de poliție ale județelor amintite mai sus.

  Sunt vizate mai multe persoane fizice și juridice, bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul construcțiilor, prin folosirea de achiziții fictive și firme fantomă. Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la 10.000.000 de euro. Activităţile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul D.G.P.M.B., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Întreaga acțiune a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.

  Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare au refuzat să ofere informaţii despre persoanele sau firmele percheziţionate la nivelul judeţului nostru pe motiv că acţiunea aparţine Poliţiei Bucureşti, la fel şi mediatizarea evenimentului.

  Szasz Lorand

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE