Exerciţiu de alarmare la Penitenciaralarma

La sediul Penitenciarului Satu Mare a avut loc ieri, cu începere de la ora 6.00, un exerciţiu de alarmare desfăşurat în comun cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare. Personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne a făcut parte din dispozitivul de asigurare perimetrală a zonei în vederea efectuării unei percheziţii generale la un efectiv de 300 deţinuţi custodiaţi şi a spaţiilor de deţinere aferente, în scopul descoperirii şi confiscării obiectelor interzise, îndeosebi a telefoanelor mobile şi accesoriilor acestora. Ca urmare a acţiunii, nu s-au descoperit obiecte interzise.

Prin astfel de activităţi se urmăreşte combaterea deţinerii de către persoanele private de libertate a obiectelor interzise, precum şi armonizarea acţiunilor diferitelor forţe specializate ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi Ministerului Afacerilor Interne, respectiv creşterea capabilităţilor de reacţie interinstituţională, în vederea aplicării procedurilor comune şi a planurilor de cooperare încheiate la nivel local.
La aceeaşi dată, pentru optimizarea managementului situaţiilor de urgenţă, a fost organizat un exerciţiu specific, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, având ca obiect intervenţia la un incendiu localizat în curtea atelierului de producţie şi acordarea primului ajutor în caz de arsuri provocate de incendiu. Astfel, un echipaj al I.S.U. Satu Mare a intervenit cu o autospecială, colaborând cu echipa de intervenţie constituită la nivelul penitenciarului, pentru antrenarea şi perfecţionarea deprinderilor şi respectarea întocmai a operaţiunilor specifice pentru stingerea incendiilor. De asemenea, a fost derulat un exerciţiu prin care un echipaj SMURD intervine pentru acordarea primului ajutor unui angajat din echipa de intervenţie a penitenciarului.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts