More


  Gongul a încetat să mai bată

  - Advertisement -

  Adio, maestre Liviu Gheţe! (12 decembrie 1947-1 septembrie 2014)

  2

  O veste tristă a lovit ca un fulger sportul sătmărean. Cel mai titrat şi longeviv antrenor de box, maestrul Liviu Gheţe a trecut luni seara, la vârsta de 67 de ani, în lumea celor drepţi.

  Din păcate, boala necruţătoare a fost mai puternică şi l-a luat la ceruri pe cel ce a fost un antrenor şi un om deosebit, dedicat, devotat, iubitor al sportului cu mănuşi. Colegii şi prietenii au primit vestea cu o mare tristeţe în suflet, parcă nu le venea să creadă că un om ca maestrul Gheţe s-a stins prematur din viaţă. Din păcate, nu va mai auzi bătaia gongului de la competiţiile la care ar mai fi trebuit să participe alături de elevii săi încă mulţi ani de acum încolo…
  O carieră de peste 50 de ani în box a avut cel care până mai ieri era antrenorul de la CS Voinţa. A antrenat generaţii de campioni, printre care îi amintim pe Vasile Tivadar, Mihai Ciorcaş, Gigi Câcău, Attila Vereş, Ioan Gavriş, Ioan Ghere, Sorin Tătar şi mulţi alţii, care îi datorează foarte mult maestrului, care i-a format ca oameni şi apoi ca sportivi şi deplâng trecerea în nefiinţă a mentorului lor.
  În cariera de antrenor are un palmares impresionant, peste 500 de medalii la campionate naţionale şi internaţionale, a fost, cu siguranţă, cel mai titrat şi longeviv antrenor pe care l-a dat sportul sătmărean.
  Înainte de toate a fost soţ, tată, bunic de excepţie, pe lângă box îşi găsea timp să petreacă şi alături de familie.
  Liviu Gheţe s-a născut la 12 decembrie 1947 în localitatea Giungi, iar pe 1 septembrie 2014 boala care l-a măcinat de ceva vreme l-a luat dintre noi. Prezent la gala de box de la Carei, maestrul Liviu Gheţe a ţinut să mulţumească organizatorilor pentru reuşită, spunând că aceasta poate fi ultima lui gală. Parcă ştia că nu va putea duce la nesfârşit această luptă nedreaptă şi inegală spunând atunci “Nu se ştie ce surpriză ne rezervă viaţa!“
  Cei care vor să îşi ia rămas bun de la maestru sunt aşteptaţi miercuri seară, la ora 18.00 la capela cimitirului de la Balta Blondă, înmormântarea urmând să aibă loc joi, la ora 14.00 la acelaşi cimitir.
  Îţi spunem “Adio!“ maestre, om bun şi care ţi-ai dedicat toată viaţa sportului, iar fără tine boxul sătmărean nu va mai fi la fel!

  Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  3

  Deplângem trecerea în nefiinţă a prietenului şi colegului nostru drag, Liviu Gheţe, care a încetat fulgerător din viaţă la 67 de ani. E greu să descriem în cuvinte durerea pe care o trăim, iar boxul românesc, nu doar sătmărean, a suferit o mare pierdere prin dispariţia celui care a fost om de aleasă omenie, prieten devotat şi un profesionist desăvârşit. Chiar dacă este prea târziu, îi mulţumim pentru tot ceea ce a făcut în boxul sătmărean în cei peste 50 de ani, atât ca sportiv cât şi ca antrenor. Pe această cale ne alăturăm celor care, la moment de răscruce, îşi iau rămas bun şi transmitem sincere condoleanţe familiei Gheţe.
  Adio, prietene drag şi Dumnezeu să-ţi aşeze sufletul acolo unde drepţii se odihnesc!

  Preşedintele Ioan Gavriş
  Secretar general Florin Mulcuţan, A.J.B. Satu Mare  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img