Gruparea Statul Islamic face apel la noi atacuri contra forțelor de securitate egiptene4

Organizația Statul Islamic (SI) le-a cerut luni insurgenților islamiști din peninsula Sinai să comită noi atacuri asupra forțelor de securitate egiptene și să continue cu decapitările ostaticilor, anunț care provoacă noi temeri referitoare la legăturile dintre grupările jihadiste, relatează Reuters.

”Plasați explozibili pe străzi contra lor (forțelor de securitate egiptene, n.r.)! Atacați-le bazele! Tăiați-le capetele! Nu îi lăsați să se simtă în siguranță!”, se arată în declarația SI citită de purtătorul de cuvânt al grupării, Abu Muhammad al-Adnani și postată online.

Un șef al grupului jihadist Ansar Beit Al-Maqdis, vinovat de comiterea unor atacuri mortale în Egipt, a fost ucis sâmbătă de armata egipteană în peninsula Sinai.

Jihadistul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost împușcat mortal de soldați în nordul peninsulei Sinai în timp ce încerca să plaseze o bombă la marginea drumului, împreună cu alți trei islamiști care au fost arestați.

Ansar Beit Al-Maqdis, care a jurat credință Al-Qaida și recent și-a exprimat sprijinul pentru Statul Islamic, revendică constant atacuri împotriva forțelor de securitate egiptene, după destituirea președintelui islamist Mohamed Morsi de către armată, în iulie 2013.

În această lună, grupul jihadist din Sinai a revendicat două atentate, soldate cu moartea a 17 polițiști.

Grupul, al cărui nume în arabă înseamnă “Partizanii Ierusalimului”, afirmă că atacă forțele de securitate egiptene pentru a-i răzbuna pe manifestanții pro-Morsi și islamiștii ce fac obiectul unei represiuni dure din partea armatei, începând din vara anului trecut.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts