Helga Dari, în primele 32 de sportive din Europa2

Recent a avut loc Campionatul European de tenis de masă destinat minicadetelor, care s-a desfăşurat în localitatea franceză Schiltigheim-Strasbourg.

La categoria celor născuți în 2002, țara noastră a fost reprezentată de trei sportive printre care și Dari Helga din Carei.
La startul competiției s-au aliniat 600 de sportive din toată Europa.
Pentru a se califica pe tabloul principal de 32, fiecare sportivă a fost nevoită să treacă de grupe. În primul stagiu, Helga a învins-o pe franceza Launay Nina cu 3-0 și pe Menko Veronika din Ungaria, cu scorul de 3-1, calificându-se de pe locul I din grupă.
În stagiul al doilea Dari Helga a pierdut în fața lui Caraulnina Vlada din Moldova, scor 3-2 și a învins-o pe Kovačec Ana din Slovacia.
În stagiul al treilea, Helga a obținut o victorie în fața sportivei Matos Maria din Portugalia cu scorul de 3-0 și a pierdut în fața lui Lutz Caneli din Franța cu scorul de 3-1, calificându-se pe tabloul principal de 32.
În urma acestor rezultate, sportiva din Carei a fost singura din România calificată în primii 32, unde a întâlnit-o pe Lei Duan din China, pierzând însă în fața acesteia, cu 3-0.
În final, Helga s-a clasat pe locul 25 obținând următoarele rezultate:
1-3 cu Cok Isa (Franța)
3-2 cu Menko Veronica (Ungaria)
3-0 cu Costa Ana (Portugalia)
Deplasarea sportivei și a antrenorului acesteia, Podoba Mircea, a fost finanțată de către Consiliul Local Carei. Cei doi mulțumesc pe această cale pentru sprijinul acordat.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts