More

  În sfârșit victorie, dar…

  oli

  Olimpia a obținut în sfârșit prima victorie din acest sezon, 3-1 cu Pâncota, dar atmosfera se pare e departe de a fi liniștită în jurul echipei. În fața a doar 500 de spectatori , elevii lui Bodea au început ezitant meciul și oaspeții au ratat primele ocazii prin Monac (min 3 și 5). Argentinianul Laso a venit cu replica și a irosit și el două situații clare pentru gazde în minutele 8 și 10, pentru ca tot el să-l servească ideal pe Bujor doar că atacantul nostru a fost blocat la 6 m.

  Oaspeții dau lovitura pe contraatac prin Sălăgean care-l surprinde în minutul 29 cu un șut la colțul lung pe Anca Trip. 0-1 și din tribune încep huiduielile și protestele fanilor. Finalul reprizei aduce alte două ocazii mari pentru Olimpia , ambele ratate de Laso.

  La reluare lucrurile se schimbă radical… Olimpia presează la poarta lui Pașcalău, oaspeții nu au replică și în 11 minute galben-albaștrii trec în avantaj.

  Bujor egalează cu o lovitură de cap din 6m în minutul 51, pentru ca apoi Iuhas să facă 2-1 după un penalty acordat pentru un henț în careu în minutul 56.

  Și când lucrurile păreau să intre în normal, antrenorul Bodea decide să-l înlocuiască pe Laso în minutul 60. Moment în care tribuna ia foc supărată probabil că e înlocuit cel mai bun om de pe teren… Laso pune și el gaz pe foc, refuză să dea mâna cu antrenorul și după ce trece pe la vestiare urcă rapid la tribuna oficială.

  E momentul în care galeria Sezione Ostile vine în spatele băncii de rezerve a Olimpiei și începe să scandeze împotriva lui Bodea și să-l aclame pe Tibi Csik.

  Cu greu lucrurile sunt potolite de oamenii de ordine, iar fanii supărați sunt invitați să-și reia locul de la ”potcoavă”.

  Pe teren, Feier intră în minutul 64 în locul lui Apostu și peste 60 de secunde liber ca pasărea cerului în mijlocul careului oaspeților înscrie din foarfecă pentru 3-1.

  Ultimele 25 de minute se joacă mai mult la mijlocul terenului, iar ocaziile dispar. Olimpia e probabil cu gândul la deplasarea de la Mioveni iar Șoimii la duelul din cupă de marți cu Pandurii.

  Olimpia: Anca-Trip – D. Muntean, Bălău, M. Ioniţă, Iuhas – Gavrilescu, Schwarzkopf, Bic, Laso – Apostu, Bujor. Rezerve: Şuta – Burlacu, Heil, Onicaş, Villand, R. Rus, Feier

  Şoimii: Paşcalău – Maghici, Ugocian, C. Suciu, Vitu – Huţanu, Issa, Cuedan, Monac – Sălăjan, Staicu. Rezerve: Irimia – Lung, Cruşoveanu, Pantea, Polgar, Dubeştean, Al. Mihai

  Arbitri: Marius Chioran (Cluj-Napoca) – Călin Cimponeriu (Lugoj) şi Doru Lucaciu (Cluj-Napoca). Observatori FRF: Mircea Bucur (Tg. Mureş) şi Alexandru Terheş (Oradea).


  Bodea: Ratăm prea mult

  ”Avem ocazii, ratăm foarte mult și nu dăm gol. Eu am încercat de când am venit aici ca echipa să joace fotbal, nu să bubuim mingea şi să ajungem în fața porții prin construcție, nu să dăm mingi lungi. Acesta e stilul meu, mie îmi place echipa când pasează și joacă fotbal, dar din păcate și astăzi trebuia să începem cu 1-0 pentru adversari”, a spus Cosmin Bodea.

  Referitor la schimbarea care a făcut-o în timpul meciului când l-a scos din teren pe Laso și suporterii l-au huiduit, antrenorul a afirmat că a fost o înțelegere la începutul meciului între el și jucător pentru această schimbare.

  ”Laso din păcate nu poate să ducă un meci. Am convenit cu el de la început ca în minutul 60 dacă scorul ne permite să îl schimb cu Villand ca să închid puțin jocul. Eu nu o să țin în teren un jucător de dragul publicului, pe mine mă interesează să câștig meciul”, a declarat Cosmin Bodea.


  Cuedan: ”Puteam mai mult…!”

  „Sunt destul de supărat, fiindcă am făcut o primă repriză bună și se părea că vom obține un rezultat bun. Am stat bine în teren, am ținut și de minge, am mai avut și alte atacuri pe lângă reușita lui Sălăjan, dar meciul s-a întors după pauză. Probabil, fiindcă au fost certați de spectatori, fotbaliștii echipei gazdă au fost mult mai motivați, mult mai deciși. Olimpia și-a schimbat fața, însă a profitat și de faptul că noi ne-am pierdut concentrarea. Am luat două goluri copilărești, unul fiind – practic – un autogol al lui Monac, iar celălalt s-a născut dintr-un penalty făcut de Staicu după ce a atins mingea cu mâna. În fine, golul trei a fost o execuție frumoasă, din foarfecă și asta a fost totul”, a comentat Dan Cuedan pentru sportarad.ro.

  Acesta a amestecat din nou „cărțile”, în sensul că a optat pentru fotbaliști proaspeți, dornici de afirmare.

  „Ugocian, Vițu și Monac au fost în premieră titulari în acest sezon și, per ansamblu, sunt mulțumit de evoluția lor. În momentul în care am alcătuit lotul de jucători, le-am spus tuturor că vor avea mai repede sau mai târziu șansa să joace, având toată încrederea mea. La fel se va întâmpla și de acum înainte, iar momentul trebuie gestionat cât mai bine. Urmează o săptămână cu două jocuri oficiale, între care unul ar putea dura 120 de minute, așa că trebuie să optăm mereu pentru jucătorii care stau mai bine din punct de vedere fizic. Sper să găsim formula bună pentru ambele partide de pe teren propriu, la fel de importante pentru noi”, a spus tehnicianul despre disputele cu Pandurii Târgu Jiu, în Cupa României, și FC Olt, în campionat.

  De menționat că la Satu Mare la conferința de presă din partea Șoimilor a venit secundul Cristi Irimia, fost portar la Olimpia în urmă cu 10 ani!


  Gavrilescu a ieșit accidentat

  În minutul 43 mijlocașul Dan Gavrilescu s-a ciocnit cu un adversar și s-a ales cu arcada spartă. Imediat staff-ul medical a decis ca jucătorul sătmărean să fie înlocuit, Burlacu intrând pe teren cu două minute înainte de pauză.


  baner

  Felicitări… Am plecat la bar

  Acesta (foto) a fost bannerul afișat de galeria Commando Oli imediat după ce oaspeții au deschis scorul. Suporterii i-au strigat numele lui Tibi Csik și apoi chiar au părăsit stadionul fără a mai reveni până la final.


  Au schimbat banca

  La recomandarea FRF, echipele au schimbat din acest sezon locurile pe băncile de rezervă. Astfel, gazdele nu mai au voie să stea în dreptul arbitrului asistent pentru ca, vezi Doamne, să nu pună presiune în plus pe tușier. Astfel că spre surprinderea fanilor, Bodea a dat indicații sâmbătă din zona care până sezonul trecut era rezervată oaspeților!


  Liga a 2-a, etapa a 4-a
  Zsiga aduce un punct Câmpinei

  Rezultatele etapei a 4-a a Ligii a 2-a , seria Vest:
  Metalul Reșița – CSM Rm. Vâlcea 2-0
  Negoe 57, Buhăescu 59
  FC Bihor – CS Mioveni 0-1
  Popa 4
  FC Olt – Fortuna Câmpina 1-1
  Verdeș 48 / Zsiga 89
  Olimpia Satu Mare – Șoimii Pîncota 3-1
  Bujor 51, Iuhas 56, Feier 66 / Sălăjan 30
  ACS Poli Timișoara – FC Caransebeș 2-1
  Belu 72 – pen., Nanu 86 / Săulescu 84

  Untitled-1

  Etapa următoare (27-28 septembrie):
  Metalul Reșița – ACS Poli, Șoimii Pîncota – FC Olt, Poiana Cîmpina – Unirea Tărlungeni, CSM Râmnicu Vâlcea – FC Bihor, CS Mioveni – Olimpia Satu Mare. FC Caransebeș stă.

  Cristian Stan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE