More


  Incendiul de la ştrandul din Acâş, produs de o ţigară

  - Advertisement -

  6

  Incendiul produs luni seara la Ştrandul Termal Acâş, care le-a provocat arsuri pe 70-80% din suprafaţa corpului la trei membri ai unei familii, printre care şi un minor de şase ani, a fost cauzat, din spusele angajaţilor ştrandului, de o ţigară aprinsă. Potrivit acestora, deşi turiştilor li se atrage atenţia să nu fumeze în incinta căsuţelor cu vană, deoarece apa termală conţine sulf, bărbatul nu a ţinut cont de acest aspect şi şi-a aprins ţigara. Cel mai probabil aceasta a fost cauza producerii incendiului.

  Ţigara, bat-o vina!
  O angajată a ştrandului termal a sunat la 112 după ce bărbatul a ieşit afară din căsuţă şi a cerut ajutor. “Când am intrat în căsuţă să văd ce s-a întâmplat, am găsit pe jos mai multe ţigări dintre care una era aprinsă. Cu toate că le spunem tuturor turiştilor să nu fumeze, să nu bea şi să nu stea mai mult de o jumătate de oră în vană, din câte se pare bărbatul accidentat nu a ţinut cont de aceste sfaturi, a fumat şi, foarte probabil, aşa s-a produs incendiul”, a declarat angajata ştrandului.
  Iniţial, în comunicatul de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean se arăta că ar fi fost vorba de o explozie a unei conducte de apă termală, însă lucrurile au fost infirmate atât de capul familiei, din descrierile sale făcute doctorilor, cât şi de angajaţii ştrandului. De asemenea, chiar şi medicii care le-au acordat îngrijirile medicale celor trei membri ai familiei au afirmat că este vorba despre arsuri cu flacără deschisă, nu de opărire, aşa cum ar fi fost în cazul exploziei conductei de apă termală. Poliţiştii au demarat verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs explozia şi tragerea la răspundere a eventualilor responsabili de producerea evenimentului.

  Victimele, transportate la Bucureşti
  După cum am mai informat, luni seara, într-una dintre căsuţele de la Ştrandul Termal Acâş s-a produs un incendiu spontan în urma căruia trei membri ai unei familii, soţ, soţie şi un fiu de şase ani, au suferit arsuri pe 70-80% din suprafaţa corpului. Cei trei au fost transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe unde li s-a acordat primul ajutor, iar medicii au constatat că nu pot fi trataţi la Satu Mare, astfel că au luat legătura cu mai multe clinici de arşi din ţară unde să fie transferate victimele.
  Medicii sătmăreni au luat legătura cu secretarul de stat Raed Arafat, care a cerut aprobarea ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, pentru efectuarea unui zbor umanitar, cu o aeronavă militară C-27J Spartan, de la Satu Mare la Bucureşti pentru transportul celor trei persoane ce au suferit arsuri grave în urma incendiului. Potrivit unui comunicat transmis de MApN, răniţii transportaţi cu aeronava militară C-27J Spartan au fost asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD. Misiunea a fost aprobată în urma solicitării şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, secretarul de stat Raed Arafat, precizează sursa citată, astfel că victimele au fost transportate la Spitalul de Arşi din Capitală.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img