More

  Independenţa justiţiei şi statul de drept nu pot fi puse sub semnul întrebării în România

  Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, marţi, că independenţa justiţiei şi existenţa statului de drept în România nu pot fi puse sub semnul întrebării, arătând că profesioniştii îşi desfăşoară activitatea de instrumentare a dosarelor ghidaţi doar de lege şi de convingerile lor. “La acest moment, independenţa justiţiei şi existenţa statului de drept în România nu pot fi puse sub semnul întrebării. Avem structuri solide, profesioniştii care îşi desfăşoară activitatea de instrumentare şi judecare a dosarelor ghidaţi doar de lege şi de propriile lor convingeri”, a afirmat Cazanciuc. El a arătat că asigură că Ministerul Justiţiei va rămâne aceeaşi instituţie care promovează bunele practici naţionale şi internaţionale, integritatea funcţiei publice, standardele obligatorii.
  Cazanciuc a mai spus că, în ultimii ani, încrederea publicului în justiţie a crescut şi că, în materie de protejare a integrităţii publice, Ministerul Justiţiei a elaborat unul dintre cele mai transparente mecanisme de declarare şi control al averilor. “În materie de protejare a integrităţii publice, Ministerul Justiţiei a elaborat unul dintre cele mai transparente mecanisme de declarare şi control al averilor, conflicte de interese şi incompatibilităţi din UE, punând la dispoziţia cetăţenilor un instrument valoros pentru evaluarea conduitei administraţiei publice”, a spus Cazanciuc.

  El a mai arătat că, în lupta împotriva corupţiei, România are instrumentele normative şi voinţa de a lupta împotriva acestui fenomen. “Cele mai recente evaluări europene şi internaţionale identifică o bogată cazuistică a instituţiilor anticorupţie din România, aceasta fiind confirmată de instanţe”, a adăugat ministrul Justiţiei, arătând că transparenţa şi politica anticorupţie se pun în valoare şi se potenţează reciproc.

  mediafax

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE