Liga a 4-a de elită / Ivasuc, eroul Botizului1

Meci extrem de disputat la Vetiş în prima etapă a Ligii a 4-a de elită. Viitorul şi Sportul Botiz au încheiat la egalitate, 2-2, după un joc în care portarul oaspeţilor, Liviu Ivasuc, a făcut minuni între buturi.

Oaspeţii au început excelent şi profitând de ziua catastrofală a portarului de la Vetiş, Miclea, au reuşit să înscrie de două ori în minutele 7 şi 8. Noţigan a deschis scorul cu un şut de la mare distanţă iar peste un minut Jula l-a păcălit şi el pe Miclea cu o execuţie la colţul lung.
Antrenorul Vetişului, Dorin Ţuţuraş face, logic, prima schimbare şi după 20 de minute schimbă portarul, pe Miclea cu Nagy.
Vetişul începe cursa de urmărire şi până la pauză oamenii lui Ţuţuraş aveau să şi egaleze. Kalacsai şi Negru în minutele 30 şi 40 au marcat pentru gazde iar publicul destul de numeros cocoţat pe dig a început să spere într-o victorie a favoriţilor.
Repriza a doua s-a jucat într-o singură direcţie… spre poarta Botizului. Gazdele au ratat ocazie după ocazie iar portarul Liviu Ivasuc s-a dovedit a fi un soi de Omul Păianjen.
„Aşa ceva n-am mai întâlnit. A scos cel puţin opt goluri ca şi făcute” avea să spună la final preşedintele Vetişului, Nicolae Chirilă. Mai mult , în minutul 80 Ivasuc a apărat şi penalty-ul acordat de centralul Gavrilescu. Toma a tras slab şi pe centru iar Ivasuc a blocat şi a adus primul punt în elită pentru Sportul Botiz.
„E un punct muncit. Felicit echipa şi mai ales portarul pentru evoluţie. Avem nouă jucători noi şi încă mai avem de muncit” a spus la final Nelu Donca, antrenorul celor din Botiz.
Trebuie menţionat că la Vetiş am văzut două echipe de „elite” iar terenul a arătat ca unul de ”judeţ”…Iar acest lucru a încurcat clar echipa gazdă , care a avut probleme serioase la construcţie din cauza denivelărilor!
Au arbitrat excelent Dan Gavrilescu, Cristian Pop şi Ilie Bura.
Vetiş – Miclea – Moldovan, Toma, Batfalschi, Negru, Horvath, Mureşan, Ursan, Istrate – Nemeth, Kalocsai. Rezerve – Nagy, Ţuţuraş, Pal, Mariţa, Pop, Nagy, Oros.
Botiz – Ivasuc – Kiralyi, Moldovan, Tar, Socaci – Srepler, Varga, Jula, Noţigan – Giurgiuman, Lakatos. Rezerve-Mureşan, Stan, Nistor, Sandor, Rusu, Aranyos, Gerus.
Altfel, în prima rundă am avut parte de câteva rezultate interesante.
Turul Micula s-a impus cu 3-1 în faţa Luceafărului din Decebal, echipă considerată favorită la titlu. Doba lui Ionescu a câştigat cu 2-0 la Beltiug iar Talna a făcut instrucţie cu nou promovata Cetate 2010 Ardud, scor 6-1.
Din etapa a doua partidele vor începe la ora 15 juniorii şi 17 seniorii.
Rezultatele primei etape:
Schwaben K. Cămin – Gloria Moftinu Mare 4-2
Unirea 08 Tăşnad – Someşul Oar
2-5
Viitorul Vetiş – Sportul Botiz 2-2
Ştiinţa Beltiug – Voinţa Doba 0-2
Turul Micula – Luceafărul Decebal
3-1
Recolta Dorolţ – Olimpia 2010 SM – amânat
Talna Oraşu Nou – Cetate 2010 Ardud 6-1

Florin Mureşan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts