More

  Luceafărul fără strălucire…

  meci

  Etapa a 2-a a ligii a 4-a de elită a propus și un derby comunal. La Decebal, Luceafărul din localitate a întâlnit echipa centrului de comună, Viitorul Vetiș.

  Partida a fost una spectaculoasă, cu faze interesante, răsturnări de scor și ce e mai important cu mult fair-play. Vetiș câștigă meritat cu 3-1 și trimite echipa gazdă în coada clasamentului. Pornită ca o favorită la podium, Luceafărul Decebal a început excelent partida și în minutul 4 Ciocotișan e faultat în careu de portarul oaspeților, Nagy. Shannat transformă impecabil și e 1-0. Tot gazdele domină și până în minutul 20 mai irosesc două ocazii prin Lihet și Ciocotișan. Antrenorul oaspeților, Dorin Țuțuraș, schimbă “sistemul”din mers și blochează excelent oamenii importanți de la Decebal. Țuțuraș (min 25) izbește bara transversală cu o torpilă de la 30m iar peste alte șase minute după o fază cursivă Horvath avea să egaleze, 1-1.

  După pauză Viitorul pare echipa mai proaspătă. Mereu primii la minge, elevii lui Țuțuraș reușesc să-și apropie victoria prin reușitele lui Nemet min 68 și Negru min 75. Cu Shannat ieșit accidentat și Ciocotișan dispărut din joc Luceafărul atacă palid și la final recunoaște cu sportivitate superioritatea adversarului.

  ”Au fost mai buni ca noi azi. Iar am condus cu 1-0 și am pierdut. Trebuie să ridicăm capul din pământ și să ne revenim repede” a spus la final antrenorul Luceafărului, Cosmin Iuhas.

  De partea cealaltă antrenorul-jucător de la Vetiș , Dorin Țuțuraș, și-a cerut scuze omologului său de la Decebal.

  ”I-am stricat ziua de naștere lui Cosmin. Îi doresc La mulți ani, asta e viața. Trebuia să câștigăm, am fost mai buni, îi felicit pe băieți. Păcat că terenul și aici e foarte prost și nu ne prea avantajează. Și cu Botizul am revenit de la 0-2 dar la final am ratat prea mult și s-a terminat egal. Acum am fost mai atenți.” a spus Dorin Țuțuraș.

  Arbitraj bun al trioului Raț-Moldovan-Matei.

  Dacă fotbalul pare de elită la Vetiș și Decebal, din păcate terenurile pe care joacă cele două formații nu se ridică de fel la nivelul competiției.

  La Decebal sunt promisiuni că baza sportivă și gazonul mai ales vor intra de la anul în reconstrucție.

  Înregistrarea partidei Decebal-Vetiș va putea fi urmărită în această seară de la ora 21,30 la emisiunea Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

  Într-un alt meci jucat sâmbătă în “elite”, Someșul Oar a zdrobit Recolta Dorolț, scor 6-0.

  Luceafărul: Olaru-Glodean, Pura, Cărăușan, Ciorcaș – Dumitrean, Găvruș, Goje, Lihet-Shannat, Ciocotișan. Rezerve: Roatiș, Țineghe, Moza, Pop Sorin, Merghel.
  Viitorul: Nagy Z.- Moldovan, Batfalschi, Țuțuraș, Istrate- Toma, Mureșan Manu, Ursan, Kolocsai,-Horvath, Negru. Rezerve- Nemet, Pop Fl., Oros, Pal, Boitor.

  Florin Mureşan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE