Marii campioni intră în “scenă“3

Satu Mare găzduieşte astăzi un nou eveniment sportiv de anvergură. În cadrul caravanei “Campionii scrimei româneşti vin în oraşul tău! Vino şi tu la scrimă!“, un program de promovare a acestui sport, marii campioni ai României poposesc câteva ore şi în oraşul nostru. Scopul? Acela de a atrage cât mai mulţi tineri spre acest sport nobil şi frumos, care a adus atâtea medalii olimpice, mondiale şi europene de-a lungul istoriei.

Astfel, astăzi, de la ora 11.00, pasajul Corneliu Coposu va găzdui demonstrații de scrimă, lecții de istorie a scrimei, prezentarea cluburilor din orașul nostru, dialog între campioni și copii şi, nu în ultimul rând, ședințe de autografe și fotografii. Iar marii campioni vor face asalturi cu scrimerii din Satu Mare.
Această acţiune a FRS, în colaborare cu COSR şi MTS, nu ar fi putut avea loc fără aportul antrenorilor şi sportivilor de la CS Satu Mare, dar şi al Primăriei. Antrenorii de la CS au pregătit logistica, va fi amenajată o planşă, iar implicarea a fost totală pentru ca acest eveniment să iasă ca la carte.
Caravana a ajuns aseară la Satu Mare după o reprezentaţie de excepţie la Cluj acolo fiind prezent şi floretistul crescut la CS Satu Mare, Bogdan Dascălu, delegaţia fiind condusă chiar de preşedintele FRS, marele campion de sabie, Mihai Covaliu. Acesta nu va ajunge pentru prima dată la Satu Mare, în urmă cu mai bine de zece ani fiind prezent în oraşul nostru, ca invitat la una din competiţiile organizate de CS Satu Mare. Acesta a declarat că oraşul nostru este un centru de scrimă de top şi se bucură că se va reîntâlni cu foşti colegi şi campioni. “E o mare bucurie să revin la Satu Mare, alături de câţiva dintre cei mai mari campioni ai scrimei româneşti. Caravana îşi propune să mediatizeze şi mai mult acest sport şi să atragă un număr cât mai mare de copii în săli. Aşteptăm cât mai multă lume la această acţiune de la Satu Mare, un centru de renume al scrimei româneşti“.
La final, vă prezentăm încă o dată lista celor care au răspuns afirmativ la această campanie: Mihai Covaliu, Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Florin Zalomir, Rareș Dumitrescu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Iancu, Mădălin Bucur, Mihai Cruțu, Adrian Dabija, Dorin Băzăvan, Alexandra Predescu, Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Ana Maria Constantin, Bianca Pascu, Mirela Ifrim şi sătmărencele Simona Pop şi Greta Vereş de la Steaua.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts