More


  Medalii jubiliare Poesis 25

  - Advertisement -

  7

  Scriitori, sponsori şi reprezentanţi ai autorităţilor locale s-au întâlnit ieri la restaurantul Mioriţa pentru a participa la un eveniment dedicat aniversării a 25 de ani de la apariţia revistei “Poesis”.

  În cadrul evenimentului, redactorul-şef al revistei, George Vulturescu, i-a premiat pe toţi cei care au rămas alături de el în acest demers cultural de a face din Satu Mare capitala poeziei româneşti. Redactorul şef al revistei Poesis, George Vulturescu, a fost gazda unui eveniment dedicat scriitorilor sătmăreni. Cunoscuta revista sătmăreană a aniversat în primăvara anului acesta 25 de ani de la prima apariţie, motiv pentru care organizatorii au pregătit pe parcursul anului cultural mai multe manifestări ca şi cea de ieri. Aniversarea celor 25 de ani ai revistei a fost marcată prin manifestări organizate la Satu Mare, Carei şi Negreşti-Oaş, iar George Vulturescu le-a dedicat un frumos moment de premiere scriitorilor, colaboratorilor şi sponsorilor care au fost alături de el în cei 25 de ani de activitate “Poesis”.
  Printre cei cărora li s-au decernat medalii jubiliare s-au aflat primarii Vasile Mitraşca, Eugen Kovacs şi fostul primar al oraşului Negreşti, Nicolae Bura, scriitorii Alexandru Zotta şi Ioan Nistor. Cele două mari premii au fost acordate profesorului universitar Gavrilă Ardelean, prorectorul Universităţii de Vest Vasile Goldiş din Arad, şi profesorului universitar dr. Gheorghe Glodean, decanul Universităţii de Nord Baia Mare. Nu au fost trecuţi cu vederea nici colegii care au contribuit la realizarea revistei: Dănuţ Ardelean, Tatiana Vaida şi Ioan Moldovan. Răsplătiţi cu medalii jubiliare au fost şi artiştii Ovidiu Haţeganu şi Rudolf Fatyol, cel din urmă fiind prezent la fiecare aniversare a revistei cu un frumos moment artistic. Având o relaţie specială şi cu presa locală şi naţională, George Vulturescu i-a premit şi pe ziariştii Ioan Aniţaş şi Gheorghe Pârja pentru atenţia acordată în articolele lor revistei “Poesis”. George Vulturescu a ţinut să le mulţumească acordându-le aceste medalii jubiliare şi prietenilor care au sprijinit financiar acest demers.
  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img