More

  Mobilizare pentru combaterea excluziunii sociale

  grup2

  Asociaţia STEA, împreună cu reprezentanţii a 25 de instituţii publice şi ONG-uri din Satu Mare, au semnat ieri acordul de parteneriat pentru constituirea unui grup de lucru inter-sectorial pentru prevenirea şi combaterea excluziunii sociale a persoanelor vulnerabile din Satu Mare– GIPEX. Scopul proiectului este de a contribui la creşterea accesului şi furnizării serviciilor sociale pentru grupurile vulnerabile, iar bugetul acestuia depăşeste 200 de mii de euro.

  Planul de activitate al proiectului se întinde pe o durată de doi ani de zile, timp în care se vor realiza studii sociologice pentru identificarea nevoilor copiilor şi tinerilor în situaţie de risc, workshop-uri sau diverse întâlniri cu partenerii proiectului în vederea găsirii unor soluţii concrete pentru grupul ţintă. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Bugetul proiectului este de peste 211 mii de euro şi va fi implementat în parteneriat cu instituţiile publice şi ONG-urile din Satu Mare , în special prin Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Poliţia Locală a municipiului Satu Mare.

  Beneficiari direcţi ai proiectului sunt 465 de persoane (peste 80% fiind de etnie romă) care se confruntă cu probleme ce reprezintă o piedică majoră în direcţia incluziunii sociale, iar beneficiarii indirecţi sunt factori de decizie locali, alte ONG-uri care furnizează servicii sociale şi comunitatea locală sătmăreană.
  Alexandra Ardelean

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE