Monumentul Ostaşului Român, pregătit pentru 25 Octombriemonument

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, însoţit de prefectul Eugeniu Avram şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, au efectuat ieri o vizită la Monumentul Ostaşului Român din Carei. Preşedintele Ştef a apreciat că reabilitarea monumentului va fi realizată până la începutul lunii viitoare. Lucrările se desfăşoară sub stricta coordonare a conducerii Muzeului Judeţean Satu Mare. La următoarea aniversare a Zilei Armatei Române, la Carei este aşteptat premierul României, Victor Ponta.
“Am trecut deja de prima fază în care monumentul a fost curățat, iar acum suntem la cea de-a doua fază în care trebuie să refacem soclul care a fost supus intemperiilor și astfel s-a degradat foarte mult în ultimii ani. Le-am promis celor din Carei că vom reda monumentului frumusețea de altă dată și asta și facem. Materialul necesar refacerii a fost deja livrat și urmează ca pietrele vechi ale soclului să fie înlocuite cu unele noi, iar partea de trotuar refăcută. Muzeul Județean care se ocupă de refacerea monumentului a dat asigurări că lucrările vor fi finalizate cel târziu pe 10 octombrie”, a declarat Adrian Ştef.
Directorul adjunct al Muzeului Județean Satu Mare a declarat că au fost comandate deja pietrele pentru soclu, în jur de patru metri cubi de travertin de la Gioagiu, şi se așteaptă să termine lucrarea pe 1 octombrie, asta dacă vremea va ține cu muncitorii. Dar ca termen limită s-a dat 10 octombrie. Oricum, pe 25 octombrie monumentul va fi terminat.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts