Neagu: “Eleş este un impostor! Asta e!“baschet

Conducerea CSM-ului sătmărean a dorit să clarifice anumite aspecte legate de fostul antrenor al echipei de baschet, Petru Eleş, respectiv despre demiterea acestuia. Iubitorii şi suporterii echipei au atacat pe site-uri şi portaluri această decizie, iar preşedintele Valeriu Neagu a dorit să aducă argumente referitoare la acest lucru.

Se pare că demiterea lui Eleş are la bază o cauză reală legată de anumite neconcordanţe în actele care îl creditau ca antrenor pe banca CSM-ului. În plus, s-a cerut o clarificare a situaţiei antrenorului direct la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, pentru a se face lumină în acest caz. Ca răspuns, din partea instituţiei, într-un comunicat semnat de directorul prof. Adrian Ilie în care se precizează că “există o neconcordanţă de nume între cel de pe carnetul de antrenor respectiv Eles Peter şi cel menţionat de dumneavoastră în adresă Eles Petru Emil. În arhiva şi baza de date cu antrenorii de la CNFPA nu figurează ca antrenor de baschet nicio persoană cu numele Eles Peter sau Eles Petru Emil. Carnetul de antrenor anexat în copie de dumneavoastră nu are ştampila Ministerului Tineretului şi Sportului şi nu corespunde carnetelor de antrenor eliberate de MTS“, se arată în comunicatul înregistrat cu numărul 956 din 25.08.2014.

“Eleş a păcălit pe toată lumea, presa, Federaţia Română de Baschet, cu toţii am crezut că dânsul e specializat şi calificat. În plus nu venea la antrenamente şi sfida pe toată lumea. Din cauza acestor neconcordanţe a plecat Petru Eleş. Antrenamentele erau făcute de Monica Ivan, care era singura calificată în acest sens. Am vrut să facem lumină în acest caz şi să prezentăm totul“, a spus preşedintele Neagu.

În plus, preşedintele CSM-ului l-a acuzat pe Eleş că după demiterea acestuia a pus beţe în roate bunului mers al echipei.

“A căutat să ne bage beţe în roate după ce a plecat. Cele trei jucătoare care au sosit sau ar fi trebuit să ajungă la Satu Mare au părăsit echipa şi din cauza lui“, a completat preşedintele CSM.

“Este un impostor“
S-a trecut apoi la prezentarea unor documente prin care a fost pusă la îndoială calificarea fostului antrenor. Pe o foaie xeroxată ne-a fost arătat carnetul de antrenor care apărea eliberat pe 10 decembrie 1995, dar vizat începând cu 1993. În plus ştampila aparţine Clubului Sportiv Şcolar Satu Mare. Preşedintele Neagu a folosit câteva cuvinte “grele“, dar pe care şi le asumă.

“Ba mai mult, referitor la faptul că a terminat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, diploma care ne-a parvenit celor din conducerea CSM-ului a fost una eliberată în Budapesta şi nu în Israel, cum ne-a spus el. Este un impostor. Asta e. Urmează să mă adresez justiţiei“, a continuat Valeriu Neagu.

“Un subiect fabricat“
Ca răspuns la cele declarate de preşedintele CSM-ului, fostul antrenor Petru Eleş a venit cu o explicaţie.

“Este un subiect fabricat, o diversiune menită să distragă atenţia de la adevăratele probleme din club. Dacă domnul preşedinte a minţit acum o lună, când vorbea de o înţelegere amiabilă, e evident că minte şi acum. Iar dacă m-a demis ne vom vedea în instanţă“, a concluzionat Eleş.

Buget prea mare la baschet?!

După o discuţie între conducerea CSM-ului şi Primăria Satu Mare s-a ajuns la concluzia că echipa de baschet are un buget prea mare. Întrebat dacă va mai veni un pivot la Satu Mare, Valeriu Neagu a fost clar în declaraţii.

“Nu s-a câştigat nici un campionat, nici o cupă. Nu avem bani pentru altă jucătoare, creştem sătmărencele noastre, iar peste câţiva ani ne vom baza pe ele. Devizul clubului este acela de a aduce performerii sătmăreni acasă“.

În ceea ce priveşte echipa de handbal, care are obiectiv clasarea în primele cinci echipe, Neagu a declarat că acesta va rămâne lotul pentru că “nu putem arunca banii pe fereastră“. S-a dat ca exemplu echipa de volei de la CSM, care a reuşit cu sătmărence să ajungă în prima ligă cu un buget destul de mic.

Proiect pentru promovarea sportului
Valeriu Neagu a prezentat şi un proiect de promovare a sportului în judeţul nostru. Din cele opt secţii de la CSM, cele de judo, baschet, volei şi handbal vor face demonstraţii în şcoli pentru a atrage cât mai mulţi sătmăreni să practice sportul. Acest proiect va fi realizat cu sprijinul primăriei. În plus, se doreşte ca în şcolile generale să fie introduse câteva ore de înot pe săptămână.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts