More

  Peste 100 de concerte la Festivalul Muzicii de Stradă

  afis

  În cursul acestui sfârşit de săptămână, la Satu Mare se va desfăşura Festivalul Muzicii de Stradă care va umple străzile și locurile publice ale orașului cu muzică de calitate, de la Centrul Vechi până în cartiere, evenimentul fiind organizat de Asociația Culturală pentru Tinerii Sătmăreni și NetMusic School. Manifestările prilejuite de acest eveniment se vor desfăşura pe mai multe scene amplasate în diferite locuri din oraş, unde vor avea loc 104 concerte susţinute de 27 de formaţii din ţară şi străinătate.

  Astfel, azi vor fi montate mini-scene în cartierul Micro 16 pe Aleea Universului, în Micro 15 pe Aleea Milcov, în Carpați 2 pe strada Ganea, în Piața Eroilor Revoluției și în pasajul Coposu, unde, de la ora 16.00, vor cânta muzicieni de blues, jazz, instrumental, hip hop și de alte stiluri. Microbuzul muzicii, acel hippie-bus legendar din filmele americane va asigura transportul muzicienilor între scene.

  Mâine, festivalul se va muta în Piața Libertății, în parcul central și pe aleile adiacente unde vor cânta formațiile venite din București, Budapesta, Cluj-Napoca, Oradea și, bineînțeles, trupele locale. Startul festiv se va da la ora 11.45 de lângă Turnul Pompierilor cu un flashmob inedit, iar de la ora 12 până la ora 21, centrul istoric va răsuna de muzica rock, blues, jazz, funky și alte stiluri muzicale, nemaiîntâlnite pe scenele sătmărene.

  Manifestările de duminică vor începe de la ora 11 în Centrul vechi unde publicul va avea posibilitatea de a asculta și a vota muzicienii până la ora 18, după care va începe festivitatea de premiere în fața scenei principale. Organizatorii invită pe toți muzicienii și posesorii de instrumente muzicale din Satu Mare să participe la un moment deosebit: toți muzicienii, fiecare cu instrumentul propriu, vor cânta împreună o melodie cunoscută, o performanță nemaivăzută în oraș! După acest moment deosebit se va continua cu un maraton de jam-session, la care vor participa zeci de muzicieni!

  Pentru desfășurarea în maximă siguranță a evenimentului, organizatorii cer înțelegerea cetățenilor pentru eventualele restricții de trafic în fața Catedralei Romano-Catolice. Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica programul evenimentului.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE