More

  Pompierii sălăjeni la ceas de bilanț

  În primele opt luni ale acestui an, pompierii sălăjeni au fost solicitaţi la aproape 300 de situaţii de urgenţă
   
  Cele mai frecvente situaţii de urgenţă au fost cauzate de incendii – 95, arderi necontrolate la vegetaţie uscată – 41, valoarea bunurilor salvate în urma intervenţiilor ajungând la aproximativ 8.068.900 de lei.

   
  Totodată, potrivit bilanțului după primele 8 luni ale acestui an, pompierii sălăjeni au mai intervenit la descarcerări – 15 cazuri, asanări de muniţie – 12 cazuri, salvări animale – 4 cazuri, inundaţii – 15 cazuri, alte intervenţii- 19. În alte 25 de cazuri forţele de intervenţie s-au deplasat şi nu au intervenit, iar în alte 13 situaţii au fost întoarse din drum.
   
  Conform spuselor reprezentantului ISU Sălaj, în urma intervenţiilor, la care au participat serviciile de urgenţă profesioniste, au fost salvate un număr de 9 persoane, din care 6 adulţi şi 3 copii. Patru victime, din care două persoane (adult şi un copil) au decedat, iar alte două au fost rănite (adulţi).
   
  De asemenea, de la începutul anului, de la nivelul ISU Sălaj au fost transmise 7 informări meteorologice, 48 de atenţionări meteorologice „cod galben”, şapte informări hidrologice şi o atenţionare hidrologică pe râul Crasna.

  „Datorită efortului personalului avut la dispoziţie considerăm că ne-am apropiat mai mult de cerinţele şi obligaţiile ce ne revin potrivit legii. Realizarea obiectivelor prevăzute pentru viitor va fi posibilă cu efortul personalului propriu, prin implicare deosebită, zi de zi, prin disciplină, pasiune şi devotament, calităţi pe care pompierii le-au dovedit de-a lungul numeroaselor şi dificilelor misiuni”, au mai precizat cei de la ISU „Porolissum” Sălaj.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE