More

  Ponta: Discutăm în PSD despre demersul lui Tăriceanu, orice zi fără Băsescu e un rău mai puţin

  1

  Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la un post de televiziune, că iniţiativa lui Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea şefului statului va fi discutată în PSD, menţionând că este vorba despre un demers serios şi precizând că orice zi fără Traian Băsescu reprezintă un rău mai puţin pentru ţară.

  El a spus, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, răspunzând unei întrebări, că iniţiativa lui Tăriceanu este legată de un lucru foarte serios.

  “Mi se pare un lucru extrem de serios şi important. Evident că îl vom discuta în cadrul grupurilor parlamentare şi la PSD. Dar ca să ne stabilim poziţia tactică, pentru că strategic vreau să vă spun un lucru foarte clar: evident că şi eu şi cred că şi cei mai mulţi nu doar din cei din PSD, cei mai mulţi din cei 7,4 milioane de români consideră că orice zi mai puţin în care Traian Băsescu rămâne preşedinte înseamnă un rău mai puţin pentru România şi înseamnă mai multă dreptate”, a precizat Ponta.

  Premierul a mai spus că “obiectivul fundamental este să nu ne trezim cu un al treilea mandat Traian Băsescu, fie că este Iohannis, Udrea sau oricare dintre ei”.

  El a negat faptul că l-ar fi pus pe Tăriceanu să facă acest demers, afirmând că a fost cu familia la Cornu. “Domnul Tăriceanu este un om suficient de matur şi pe picioarele domniei sale ca să facă un demers fără să-i spun eu sau fără să aibă acordul meu”, a spus Ponta..

  De asemenea, premierul a declarat că, la nivel de principiu, dacă preşedintele încalcă Legea fundamentală, atunci se ajunge la suspendare şi apoi la demitere.

  Totodată, Victor Ponta a declarat că va urma “o perioadă în care trebuie pur şi simplu să ne pregătim de debăsificarea societăţii româneşti”.

  “Cred că efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania”, a mai spus Ponta.

  Preşedintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu, propune iniţierea procedurii de suspendare şi demitere a preşedintelui Băsescu, el avansând şi un calendar, vizând suspendare în preajma datei de 23 septembrie şi referendum de demitere în 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidenţialelor.

  Preşedintele Traian Băsescu declara, vineri, răspunzând unei întrebări legate de un eventual demers pentru o nouă suspendare a sa din funcţie, că intră în campanie “şi nu o să le fie bine”, el adăugând că în campanie are “capacitate uriaşă de revitalizare”.

  Traian Băsescu a fost întrebat, în conferinţa de presă susţinută la Newport, după summit-ul NATO, dacă îi este teamă de o nouă suspendare din funcţie. “Intru în campanie şi nu o să le fie bine, să ştiţi că în campanie am capacitate uriaşă de revitalizare”, spunea şeful statului.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE