More


  Ponta face lista cărţilor favorite şi îl provoacă pe Băsescu: A citit ceva în afară de Levantul?

  =

  1

  Premierul Victor Ponta a postat, vineri, pe Facebook, o listă a cărţilor care i-au plăcut în mod deosebit, provocându-l pe preşedintele Traian Băsescu la un gest similar şi cerându-i să precizeze dacă a citit în ultimii ani şi altceva în afară de “Levantul”, romanul lui Mircea Cărtărescu.

  Am acceptat provocarea jurnalistului Costi Rogozanu (nu a fost deloc absurdă!) de a nominaliza câteva cărţi pe care le consider foarte valoroase şi care mi-au plăcut foarte mult”, scrie premierul într-o postare pe contul său de Facebook.

  Victor Ponta a enumerat 12 titluri de carte şi 11 autori.

  Tilurile enumerate sunt: Umberto Eco – Baudolino, Mika Waltari – Amanţii din Bizanţ, Mario Vargas Llosa – Peştele în apă şi Mătuşa Julia şi condeierul, James Clavell – Vârtejul, Frederic Beigbeder – Iartă-mă, ajută-mă!, John Darwin – After Tamerlane, Amin Maalouf – Stânca lui Tanios, Kissinger – Despre China, Marin Sorescu – Trei dinţi din faţă, Petru Dumitriu – Cronica de familie şi Petre Sălcudeanu – Biblioteca din Alexandria

  La finalul postării sale, Ponta îl provoacă pe Traian Băsescu: “Îl provoc mai departe pe Traian Basescu – să ne spună dacă a mai citit şi altceva decât Levantul în ultimii ani!”, mai scrie Ponta pe contul său de Facebook.

  Recent, printre utilizatorii de Facebook a apărut un trend care constă în provocarea apropiaţilor să enumere cărţile favorite şi de a transmite mai departe provocarea. Pe de altă parte, romanul “Levantul” este una din cărţile care îi plac preşedintelui Băsescu, potrivit chiar afirmaţiilor şefului statului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img