PPDD ţine cu dinţii de funcţia de consilier judeţean a lui Mihai Rusu4

Cazul primului consilier judeţean care a schimbat partidul, conform prevederilor ordonanţei de urgenţă, a şi generat o situaţie ciudată. Consilierul judeţean ales pe lista PPDD Mihai Rusu a trecut la Partidul Liberal Reformator, însă PPDD i-a retras sprijinul politic exact cu o zi înainte de a se muta. Conducerea PPDD speră ca prin această măsură să reuşească să-şi păstreze ambele funcţii de consilier judeţean obţinute după alegerile locale din 2012.

Exclus înainte de a se muta
O situaţie inedită, nereglementată deocamdată legal, se înregistrează în acest moment în Consiliul Judeţean Satu Mare. Consilierul judeţean ales pe lista PPDD Mihai Rusu s-a înscris marţi, 9 septembrie, în Partidul Liberal Reformator al lui Călin Popescu Tăriceanu. Astfel, Mihai Rusu a devenit primul consilier judeţean care şi-a înregistrat cererea şi la secretarul general al judeţului, conform ordonanţei de urgenţă care permite schimbarea partidelor. Numai că treburile nu au rămas atât de simple, Rusu fiind dat afară din PPDD cu o zi înainte de a trece la Partidul Liberal Reformator.

PPDD cere postul lui Rusu
Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PPDD nu se arată dispusă să renunţe atât de uşor la funcţia de consilier judeţean ocupată de Mihai Rusu. Conducerea PPDD Satu Mare a depus la Consiliul Judeţean o decizie a conducerii centrale a partidului, din data de 8 septembrie, prin intermediul căreia consilierului judeţean Mihai Rusu i se retrăgea sprijinul politic. Principalele motive invocate constau în nerespectarea mai multor prevederi din statutul partidului. Mihai Rusu avea la dispoziţie cinci zile de la data comunicării pentru a contesta decizia de retragere a sprijinului politic. De asemenea, PPDD Satu Mare solicită validarea următorului candidat de pe lista partidului pentru Consiliul Judeţean. Potrivit Legii privind statutul aleşilor locali, constatarea încetării mandatului unui consilier judeţean şi validarea următorului candidat trebuies incluse pe ordinea de zi a primei şedinţe ordinare a Consiliului Judeţean după ce partidul a depus solicitarea.
Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts