More


  Pregătirile pentru noul an şcolar sunt în plină desfăşurare

  - Advertisement -

  2

  Cu toate că mai este doar o săptămână şi jumătate până la debutul noului an şcolar, în unităţile şcolare din municipiul şi judeţul Satu Mare se munceşte de zor. În unele şcoli au loc doar igienizări, care sunt aproape de finalizare, în timp ce la altele se desfăşoară lucrări ample de reabilitare. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) a dat termen şcolilor ca până pe data de 10 septembrie să fie finalizate aceste lucrări, iar directorii dau asigurări că la festivitatea de deschidere totul va fi curat.

  Igienizări în aproape toate şcolile
  În marea majoritate a şcolilor au loc, în această perioadă, lucrări de igienizare, unele aflate în fază mai avansată, altele la început. E forfotă mare, femeile de serviciu, ajutate şi de personal auxiliar, curăţa geamurile, podelele, sălile de clasă, toaletele, holurile. Acolo unde este cazul sunt schimbate instalaţiile sanitare sau cele de iluminat, precum şi unele geamuri. De asemenea, se vopsesc tablele din clase, sunt reparate băncile şi scaunele elevilor şi sunt spălate materialele didactice, în cazul în care se poate.
  Astfel de lucrări au putut fi văzute la Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu”, Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil” dar şi la Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” sau la alte licee din municipiul Satu Mare. Totodată, sunt pregătite şi igienizate curţile şcolilor şi terenurile de sport.

  Reabilitări totale
  Pe lângă toate acestea, sunt unităţi şcolare unde, în această perioadă, sunt executate lucrări de reabilitare totală. Spre exemplu, la Colegiul Naţional “Doamna Stanca” sunt reabilitate în totalitate toate cele trei corpuri de clădire, iar şcoala este transformată într-un adevărat şantier. Se schimbă practic tot, de la zugrăveli, parchet, până la ferestre şi uşi, instalaţii electrice şi sanitare.
  Directorul şcolii, Anna-Maria Maruşca, supraveghează îndeaproape calitatea execuţiilor lucrărilor şi a dat asigurări că şcoala va arăta ca nouă la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. “Clădirea Colegiului Naţional Doamna Stanca va împlini anul viitor 200 de ani de existenţă. Acum şcoala noastră se află într-un amplu proces de reabilitare şi doresc să mulţumesc Consiliului Local Satu Mare care a finanţat aceste lucrări. Până acum am reuşit să reabilităm clădirile A şi B şi în scurt timp va fi reabilitată şi clădirea C. Până la începutul noului an şcolar lucrările vor fi terminate şi îi aşteptăm pe bobocii noştri de clasa a V-a şi a IX-a în clădiri reabilitate complet la standarde internaţionale. Astfel, procesul educaţional din şcoala noastră se va desfăşura în condiţii optime”, a mai arătat Anna-Maria Maruşca.

  Dată limită, 10 septembrie
  Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare a dat termen şcolilor ca lucrările de reabilitare sau igienizare să fie terminate până la data de 10 septembrie. “În această perioadă, în marea majoritate a şcolilor se desfăşoară lucrări de igienizare sau reabilitare, acolo unde este cazul, însă conducerile şcolilor au primit termen ca până în data de 10 septembrie aceste lucrări să fie finalizate. După această dată vor fi efectuate controale în şcoli pentru a ne asigura că noul an şcolar va putea începe fără probleme în toate şcolile din judeţ”, a precizat inspectorul şcolar general, Claudiu Mondici.
  La cum stau lucrurile acum în şcoli, sunt şanse ca până la termenul fixat de IŞJ lucrările să fie terminate în totalitate, iar atât directorii de şcoli cât şi conducerea Inspectoratului afirmă că unităţile şcolare vor fi pregătite să-şi primească elevii în condiţii civilizate.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img