More


  Președintele iranian critică refuzul SUA de a trimite trupe la sol în Irak împotriva jihadiștilor

  - Advertisement -

  3

  Președintele iranian Hassan Rohani a criticat miercuri refuzul SUA de a trimite militari la sol pentru a lupta împotriva jihadiștilor organizației Statului Islamic care, în opinia lui, încearcă ‘să ucidă umanitatea’, relatează AFP.

  Într-un interviu pentru canalul american de televiziune NBC, liderul iranian — care urmează să se adreseze săptămână viitoare Adunării Generale a ONU de la New York — a părut că se îndoiește de posibilitatea ca SUA să poată învinge Statul Islamic fără a trimite militari la sol.

  “Se tem americanii să aibă răniți și morți în rândurile lor în Irak? Se tem că soldații lor vor fi uciși în lupta pe care ei afirmă că o duc împotriva terorismului?”, s-a întrebat Rohani, conform unor extrase din interviul difuzat de NBC.

  ‘Este cu adevărat posibil să se combată terorismul fără chin, fără sacrificiu ?’, a adăugat el. ‘În toate conflictele regionale și internaționale, cei care câștigă sunt cei pregătiți să se sacrifice’, a mai spus Rohani. Chiar dacă raidurile aeriene sunt necesare în ‘anumite condiții și circumstanțe’, nu ar trebui efectuate decât cu “permisiunea populației și guvernului acestei țări”, a apreciat el.

  SUA lansează din 8 august raiduri aeriene în Irak pentru a ajuta forțele irakiene să combată gruparea SI, dar președintele american Barack Obama a exclus trimiterea de soldați la sol pentru misiuni de luptă. Decapitarea ziariștilor americani James Foley și Steven Sotloff și a britanicului David Haines contra  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img