More

  Proprietarii care nu îşi întreţin terenurile, ameninţaţi cu exproprierea

  actiune

  Problema terenurilor private abandonate în voia sorţii rămâne în continuare una de actualitate. Reprezentanţii Primăriei au fost sesizaţi de către locatarii blocurilor de pe Bulevardul Cloşca că un teren privat aflat în vecinătatea cartierului s-a transformat într-un adevărat focar de infecţie. Autorităţile locale împreună cu beneficiarii Asociaţiei “Stea” s-au deplasat ieri la faţa locului pentru a igieniza de urgenţă terenul. Prezent la acţiunea, primarul Dorel Coica a transmis un ultimatum către toţi proprietarii care nu îşi curăţă terenurile.

  Gunoaie şi ambrozie
  Primarul Dorel Coica, împreună cu viceprimarul Radu Roca şi alţi reprezentanţi ai idministraţiei locale, s-au mobilizat ieri pentru a igieniza un teren privat de pe Bulevardul Cloşca. Acest teren a devenit o ameninţare pentru sănătatea locuitorilor cartierului învecinat deoarece şi-a făcut loc iarba pârloagelor, cunoscută şi sub denumirea de ambrozie. În urma sesizărilor primite, primarul a dispus de urgenţă curăţarea terenului cu ajutorul beneficiarilor Serviciului de Asistenţă Socială, dar şi a celor din cadrul Asociaţiei “Stea”. Primarul Dorel Coica a declarat că, în cazul în care, după igienizare, proprietarii terenului nu se prezintă la Primărie pentru a reglementa problema, va declanşa procedura de expropriere pentru interes public, menţionând că pe acel teren s-ar putea amplasa mai multe locuinţe pentru tineri.

  Ultimatum public
  Proprietarii de terenuri din municipiu ar putea avea parte de surprize neplăcute dacă nu se îngrijesc de acestea. Cel puţin aşa avertizează primarul care împreună cu Poliţia Locală vor identifica şi lua măsura drastice împotriva persoanelor care nu salubrizează terenurile pe care le deţin. “Vom intra pe toate terenurile neîngrijite. Este un ultimatum public pentru toţi care au terenuri şi nu sunt curăţite. O să facem curăţenie cu SPAS-ul, cu Poliţia Locală, cu cei de la Primărie, cu sprijinul firmei Florisal şi o să le emitem o factură”, a declarat Coica.

  Momentan autorităţile locale au identificat peste 20 de terenuri lăsate de izbelişte, dintre unele sunt în proprietatea persoanelor fizice iar alte în cea a unor societăţi comerciale, cărora li se aduce la cunoştiinţă obligaţia de a le întreţine, unii dintre ei fiind amendaţi periodic. Aceşti proprietari nu curăţă terenurile, dar nici nu plătesc amenzile. Astfel se ajunge în situaţia în care terenurile respective devin adevărate focare de infecţie.

  Alexandra Ardelean

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE