More


  PS Iustin va sfinţi altarul de vară de la Liceul Ortodox

  - Advertisement -

  6

  PS Iustin Sigheteanu, episcopul vicar al Maramureşului şi Sătmarului, va fi prezent la Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” la festivitatea de deschidere a noului an şcolar care va avea loc luni, 15 septembrie. Tot cu această ocazie, va sfinţi şi altarul de vară ridicat în curtea liceului. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de directorul liceului, Gabriel Groza, care a mai furnizat şi alte informaţii despre activitatea şcolii.

  Altar de vară recent construit
  Ca în fiecare an, PS Iustin Sigheteanu se va afla în mijlocul elevilor Liceului Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” la deschiderea noului an şcolar care va avea loc în data de 15 septembrie. Cu această ocazie va oficia o Liturghie Arhierească, va da citire mesajului Patriarhului PF Daniel şi va rosti un cuvânt de învăţătură. Totodată, arhiereul va sfinţi şi altarul de vară, recent ridicat în curtea liceului, acolo unde, după cum spunea directorul Gabriel Groza, vor putea fi ţinute şi cursuri. “Altarul are peste 80 de metri pătraţi, va fi dotat cu bănci, astfel că aici vor putea fi ţinute şi ore”, a precizat directorul liceului.
  Tot cu această ocazie, Gabriel Groza a făcut cunoscut că, prin grija arhitectului vicar, 16 elevi premianţi de la Liceul Teologic vor merge într-o tabără creştină gratuită care va avea loc în perioada 4-7 septembrie la Iaşi. Elevii vor vizita, în această perioadă, mai multe obiective religioase şi nu numai din Moldova. “Este o modalitate de a-i stimula pe elevii buni la învăţătură, cu atât mai mult cu cât mulţi dintre ei nu au fost plecaţi nicăieri în această vacanţă de vară”, a mai precizat Gabriel Groza.

  Liceul se dezvoltă
  Tot în cadrul întâlnirii cu presa, directorul Liceului Ortodox a precizat că, începând cu anul şcolar 2015-2016, se are în vedere acreditarea a două noi profile. Astfel, pe lângă profilele actuale de Teologie şi Filosofie, se are în vedere obţinerea acreditării pentru profilele Pedagogie (învăţătoare şi educatoare) şi Sanitar. “Ţinând cont că în judeţul Satu Mare nu există un profil Sanitar la nivel liceal, ne-am gândit că ar fi bine să fie făcut la noi în şcoală. Asta ar însemna că începând cu anul şcolar 2015-2016 vom mai avea încă două clase în plus. În prezent facem toate demersurile pentru a primi acreditarea din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP). Reprezentanţii acestei instituţii vor face o evaluare în şcoala noastră şi sperăm că vom obţine avizul necesar înfiinţării celor două noi profile”, a mai precizat directorul Gabriel Groza.
  La înfiinţare, în anul 2006, Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” avea 168 de elevi, iar azi a ajuns la circa 540 de elevi. Pentru anul şcolar următor, toate locurile sunt ocupate, fie că este vorba despre învăţământul primar sau gimnazial, fie de cel liceal, iar la Bacalaureat, procentul de promovabilitate în acest an a fost de 79%.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img