Recunoştinţă pentru pompierii militari sătmăreni2

Pentru devotamentul de care au dat dovadă, pompierii sătmăreni au primit de ziua lor premii din partea autorităților locale și județene. Susținerea oficialilor face ca Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Someș” Satu Mare să fie una dintre cele mai bine echipate unități din întreaga țară.La evenimentul de sâmbătă au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, prefectul Eugeniu Avram şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

“Servim Patria!”
Pompierii sătmăreni au sărbătorit, la fel ca și colegii lor din întreaga țară, împlinirea a 166 de ani de la luptele eroice de pe Dealul Spirii. Festivitățile dedicate Zilei Pompierilor au fost deschise de colonelul Dan Gheorghe, care le-a reamintit colegilor faptele eroice ale pompierilor bucureșteni care au consfințit dorința de neatârnare a poporului român. Colonelul a subliniat în discursul său că astfel de fapte de vitejie îi obligă și pe actualii pompieri să aibă o anumită conduită care să aducă cinste insitituției și că: “unitatea și disciplina trebuie în continuare să stea la baza oricărei echipe”. ”Suntem conștienți că, în funcție de felul în care operăm, vom fi judecați de către cetățeni, […] și le promitem acestora că vom fi mereu aproape de ei”, a mai adăugat colonelul Dan Gheorghe.

3Susţinere judeţeană şi locală
Alături de pompierii sătmăreni au ținut să le fie aproape autoritățile locale și județene. Prefectul județului Eugeniu Avram a dat citire mesajului transmis Inspectoratelor pentru Situații de Urgență de către ministrul Administrației și Internelor, Gabriel Oprea. Președintele Consiliului Județean, Adrian Ştef, prezent și el la sărbătoarea pompierilor, a dat asigurări că instituția pe care o conduce va continua eforturile de înzestrare a Inspectoratului cu cele mai bune și mai moderne echipamente. Adrian Ștef a vorbit despre sacrificiile pe care pompierii le fac pentru a-și duce la bun sfârșit misiunile și că pe lângă acțiunile clasice, societatea civilă s-a putut mereu baza pe pompieri, care au intervenit prompt la calamități naturale, au ajutat la deszăpezire, la inundații și nu de puține ori au salvat viețile victimelor din accidentele rutiere. Ștef a precizat că pentru acest devotament Consiliul Județean se bucură că: ”a putut fi alături de ISU Someș și împreună au putut dezvolta unitatea de pompieri, care are performanțe tot mai multe”. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a ținut și el să le fie aproape pompierilor la acest moment aniversar și le-a urat tuturor ” La Mulți Ani” și multe realizări și pe mai departe.

Înaintări în grad înainte de termen
Pentru a-și demonstra susținerea față de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș”  Satu Mare, Primăria Satu Mare și Consiliul Județean au oferit premii în bani pentru cei care s-au remarcat la diferitele concursuri și competiții organizate atât pentru pompierii profesioniști cât și pentru cei voluntari.  La rândul lor, pompierii au oferit autorităților distincții, embleme și plachete onorifice pentru colaborarea exemplară și deschiderea de care au dat dovadă față de pompieri. Colonelul Dan Gheorghe a mai subliniat că fără ajutorul acordat de către Consiliul Județean, Inspectoratul pe care îl conduce nu ar fi putut să se laude cu o dotare precum cea pe care o deține în prezent: “Le mulțumesc insitituțiilor colaboratoare, avem echipamente și dotări cum au puține județe de la noi din țară”. Tot de Ziua Pompierilor au fost înaintați în grad, înaintea expirării stagiului minim, doi ofițeri și doi subofițeri. Este vorba de maiorul Aurel Constantin Ulici, locotenentul Adriana Valentina Pop,  plutonierul maior Alin Găvrilă și plutonierul Olimpiu Flaviu Moiș.

Silvia Spanciu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts