More

  Săptămâna porților deschise la ISU Sălaj

   
  Pompierii sălăjeni vor sărbători „ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA” printr-o serie de activități specifice 
   
  În fiecare an pe data de 13 septembrie se sărbătorește Ziua Pompierilor din România, considerată ca fiind unul din elementele cele mai reprezentative în materie de acţiune pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor. 
   
  Potrivit celor afirmate de lt. Lucian Jacodi, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sălaj, se împlinesc „166 de ani de la actul eroic săvârşit de pompierii militari din Bucureşti în apărarea Revoluţiei Române de la 1848, împotriva intervenţiei străine. Bătălia din Dealul Spirii, a fost prima afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă a ostaşilor noştri, în frunte cu bravul căpitan Pavel Zăgănescu, componenţi ai tinerei armate române moderne, constituită în urma păcii de la Adrianopole din 1829”. 
   
  Cu ocazia zilei pompierilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj va organiza şi desfăşura o serie de activităţi pentru a marca acest reper important din istoria armei, după cum urmează:
   
  – vineri, 12 septembrie, pe Platoul de marmură din faţa Instituţiei Prefectului Județului Sălaj, în intervalul orar 10.00-16.00, se vor organiza şi desfăşura ample activităţi prin care se va sărbători acest reper major din istoria armei 13 Septembrie 2014 – Ziua pompierilor din România. 
   
  Activităţile vor cuprinde: prezentarea tehnicii de intervenţie ale ISU pe ateliere (SMURD, pirotehnic, descarcerare, prevenire) în intervalul orar 10.00-16.00, organizarea unor exerciţii demonstrative, jocuri şi concursuri de informare preventivă pentru copii, etc. 
   
  Totodată, perioada 8-12 septembrie a fost desemnată ca „Săptămâna porţilor deschise” la sediul inspectoratului din Zalău, dar şi la subunităţile din Şimleu Silvaniei și Jibou, eveniment în cadrul căruia cei interesaţi vor putea vedea tehnica de luptă a Inspectoratului. 
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE