More

  Senzaţional Dintr-o fetiţă fără picioare adoptată din România a ajuns o mare gimnastă campioană în America

  1

  Dacă în episoadele trecute am prezentat statistici cutremurătoare despre dinamica flagelului  prostituţiei în lume, azi vă prezentăm prin amabilitatea domnului David Tut, director Media în cadul Asociaţiei „Alianţa Familiilor din România” povestea  extraordinar de eroică a unei fetiţe fără picioare din România, abandonată de părinţi şi  adoptată de o familie de americani, devenită o mare campioană în gimnastică.

  Cine este Jennifer Bricker?
  Conform publicaţiei americane „Lifenews.com” „Jennifer s-a născut fără picioare. Acest defect tragic din naştere i-a determinat pe părinții ei biologici să o abandoneze în România chiar în ziua în care s-a născut, o familie de americani, Gerald și Sharon Bricker, adoptând-o şi aducând-o în micul oraş unde locuiau, Oblong din Illinois”.

  Suprize plăcute în viaţa lui Jennifer
  Într-o scrisoare din anul 1997 publicată de „New York Daily News” Jennifer scria: “De când am fost de aproximativ șase ani, am fost obsedată de gimnastică și mereu m-am uitat la televizor.” Când ea era de 16 ani, părinții adoptivi  au descoperit  că marea gimnastă, campioană mondială Dominique Moceanu, pe care  Jennifer  o idolatriza era de fapt sora ei. Patru ani mai târziu, Jennifer Bricker i-a trimis o scrisoare surorii sale în care spunea: “Ai fi fost idolul meu toată viața mea și tu te-ai dovedit a fi sora mea!  La început am fost foarte neîncrezătoare de acest fapt, gândul meu imediat fiind că vreau să te cunosc… Simt că am o șansă să-ți arăt și să vă demonstrez că nu sunt un om nebun, dar sunt sigură că după ce ai văzut ce scriu toate ziarele despre mine, ţi-ai dat seama că vorbesc serios.”  Conform publicaţiei englezeşti  „Mail Online” Jennifer a fost șocată să afle că numele ei real din trecut a fost la fel ca a gimnastei Dominique Moceanu  pe care ea a privit-o cu admiraţie timp de câțiva ani.

  De mică, Jennifer a fost talentată în foarte multe sporturi
  Crescută de Sharon și Gerald Bricker în micul oraș Oblong din statul  Illinois,  Jennifer Bricker a excelat de tânără  la volei, baschet, gimnastică și softball, deși nu avea picioare.  Ajutată de familia ei adoptivă din Illinois, ea a câștigat nenumărate titluri naţionale la gimnastică, concurând inclusiv la Jocurile Olimpice de Juniori. Acum ea este o gimnastă profesionistă de sărituri aeriene şi interpretă aeriană, lucrând  în Studio City din California,  fiind de asemenea şi acrobat profesionist şi  participând la coregrafia concertelor lui Brittney Spears.

  Cine sunt părinţii naturali ai lui Jennifer şi lui Dominique?
  După ce Dominique Moceanu a fost contactată  de către sora ei  Jennifer în scrisoarea din anul  2007, ea a fost atât de furioasă pe tatăl ei, spunând că nu se va mai  putea duce să-l vadă timp de-o  săptămână – “chiar dacă el suferă de cancer care l-ar putea ucide la anu’ ”, notează publicaţia  britanică  „Mail Online”. Când a fost întrebat  despre secretul na;terii lui Jennifer, el, Dumitru Moceanu a răspuns: “Când s-a născut, medicii mi-au spus că nu ne-am putea permite să plătim facturile medicale. “Am văzut-o, născută  fără picioare. Nu am avut bani și nici asigurare medicală. Abia  puteam avea grijă de noi înșine și de voi, a mai spus domnul Moceanu. Camelia, a declarat că soțul ei, Dumitru, a forțat-o să renunțe la copil, spunând că nu şi-ar putea permite îngrijirea medicală, care ar fi necesară. “Nu mi-am văzut niciodată copilul. Nu am atins-o, nici n-am mirosit-o.” îngână femeia printre lacrimi. “Am vrut cu disperare ca s-o păstrăm, dar el mi-a spus că trebuie s-o dăm undeva unde-i mai bine și asta a fost tot”, a spus Camelia Moceanu.

  2O familie dezbinată şi nefericită
  La rândul ei, Dominique  declara că: “Am avut această soră care s-a născut şi care a fost dată spre adopție, iar eu n-am știut”. Gimnasta a avut o relație cunoscută ca tensionată cu părinții ei, detaşarea de ei petrecându-se atunci când a împlinit 17 ani.  De asemenea a obţinut şi un ordin de restricție împotriva tatălui ei, după ce l-a acuzat de urmărire.  Când a împlinit  20 de ani Dominique Moceanu şi-a contactat părinții cu întrebări printr-o scrisoare și prin  fotografii  din urmă cu doar cinci ani,  prin intermediul postului  “ABC’s 20/20”. Dumitru și Camelia Moceanu, care s-au mutat din România în anii 1980 fiind amândoi sportivi pasionaţi, i-au răspuns lui Dominique că fetiţa cea mică, Jennifer  s-a născut la o zi după a șasea zi de naştere a ei ( a lui Dominique n.n. ), adaugând că, copilul a avut probleme medicale, care necesita ingrijiri medicale costisitoare, ei neputându-şi permite astfel de cheltuieli şi dând-o spre adopție.  Dominique  povestește cum au luptat părinţii ei pentru a ajunge sus  și modul în care ea a fost afectată negativ de aceştia,  ambii fiind foști sportivi şi vrând  ca şi  copilul lor să fie interesată de acelaşi domeniu, al sportului. “Cred că tata a vrut ca eu să fac ceva ce el nu a avut ocazia ca să facă.”  În cele din urmă,  Dominique s-a împăcat cu părinții, tatăl murind  în  anul 2008 de cancer.

  Două surori iubitoare şi  bune prietene
  Totu-i bine când se termină cu bine. Intervievate  de postul american  de televiziune “ABC’s 20/20”, ambele surori au fost întrebate cum  au reuşit  ca amândouă să devină gimnaste, independent una de cealaltă,  la mii de kilometri depărtare, fără a-şi cunoaşte existenţa una de cealalaltă? “Eu nu cred că este o coincidență, aceasta este natura versus educație”, a răsuns Jennifer Bricker. “Natura este atât de mult dominantă încât n-o să mă crezi niciodată.”  Jennifer şi Dominique  au acum o legătură strânsă și continuă să se minuneze de  asemănările lor: “Tonurile de vocile noastre, scrisul nostru de mână, modul în care râdem și chicotim. E de necrezut “, a declarat Dominique Moceanu aceluiaşi post.
  Valeriu Ioan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE