More

  Susţinere totală pentru Victor Ponta la Satu Mare

  totall01

  Membrii PSD din tot județul Satu Mare s-au reunit ieri, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în conferința extraordinară prezidată de către preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, ocazie cu care s-a validat prin unanimitate de voturi candidatura președintelui naţional al PSD, Victor Ponta, pentru funcția de președinte al României. Victor Ponta se bucură de o mare susţinere în judeţul Satu Mare, doar în acest an fiind prezent de nu mai puţin de trei ori în vizită prin judeţ, ocazie cu care a susţinut prin proiecte şi alocări de fonduri dezvoltarea infrastructurii de orice tip. Astfel, pentru toată această susţinere, toţi cei 993 de social-democraţi participanţi la Conferinţa extraordinară şi-au dat votul de încredere pentru Victor Ponta.

  O campanie profesionistă
  Preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret Satu Mare a PSD şi şeful de campanie pentru alegerea candidatului Victor Ponta în funcţia de preşedinte al României în judeţul Satu Mare, Raul Băbţan, le-a explicat social-democraţilor sătmăreni strategia care va fi adoptată în cadrul acestei campanii electorale. “Am folosit acest tip de structură pentru prima dată la alegerile europarlamentare din luna mai 2014. Ideea de la care am pornit atunci a fost să împărţim secţiile de votare de pe raza judeţului Satu Mare în câte şase sectoare electorale, fiecare având câte un militant responsabil. Dintr-un total de 2.400 de sectoare electorale pe raza celor 344 de secţii de votare, am reuşit atunci să acoperim cu militanţi 1.695 de sectoare. Pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, modul de structurare a reţelei de militanţi a fost modificat de conducerea centrală a partidului, fiecare secţie de votare fiind acum împărţită în sectoare de aproximativ 20 de familii. La nivelul judeţului reţeaua electorală va avea un număr de 2.930 de sectoare de vot, care vor fi coordonate de 334 de şefi de secţii de votare, care la rândul lor se vor afla în subordinea preşedinţilor organizaţiilor locale. Până în prezent au fost identificaţi un număr de 2.570 de militanţi, urmând ca restul să fie identificaţi până la data de 15 septembrie”, a declarat Raul Băbţan.

  Mesaj de unitate
  Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social Democrat, Mircea Govor, a ţinut să transmită ieri un mesaj de unitate către toţi membrii formaţiunii politice, dar şi de atenţionare către adversarii politici. “Cei care au trădat USL vor plăti şi veţi vedea că pe parcurs lumea îşi va da seama că i-au trădat prin ceea ce au făcut. Nu este puţin lucru să ai plăcerea şi satisfacţia să îl vezi în mijlocul nostru pe primul ministru al României de trei ori în decurs de trei zile. Acesta este un merit al dumneavoastră, al Organizaţiei Judeţene a PSD şi, bineînţeles, pentru tot ceea ce faceţi dumneavoastră pentru partid. Rezultatele vorbesc, să ştiţi. Putem să vorbim orice, dar faptele contează în tot ceea ce facem. Datorită dumneavoastră, datorită înţelepciunii voastre, aţi fost şi sunteţi alături de mine şi de conducerea partidului şi înţelegeţi mesajul meu, care este un mesaj de unitate. Vă îmbrăţişez şi vă garantez că atâta timp cât voi fi preşedintele Organizaţiei Judeţene voi lupta pentru dumneavoastră şi pentru judeţul Satu Mare”, a precizat Mircea Govor.

  total02

  Mulţumiri tuturor social-democraţilor
  Preşedintele PSD Satu Mare le-a mulţumit tuturor membrilor PSD de la toate nivelele pentru tot ceea ce au făcut pentru partid şi pentru dezvoltarea judeţului şi a întregii ţări. “Nu vreau să închei până nu le mulţumesc personal primarilor noştri, cărora le mulţumesc din suflet pentru tot ceea ce fac pentru partid. Le mulţumesc colegilor noştri, vicepreşedinţilor, secretarilor, directorilor de instituţii publice deconcentrate, directorilor de şcoli, directorilor din unităţile subordonate. Vreau să mulţumesc organizaţiilor de femei, organizaţiilor de tineret, atât de la judeţ cât şi de la municipiu. Vreau să mulţumesc şi să vă spun că foarte mult am apreciat şi m-am bucurat când domnul Ponta ne-a mulţumit. Vreau să vă spun că şi eu pot să îi mulţumesc domnului Gheorghe Ciocan pentru tot ceea ce a făcut de-a lungul timpului. Sunt lucruri foarte importante. Nu este puţin lucru să ţii o organizaţie puternică, cum este PSD. Dacă nu ar fi fost domnul preşedinte Ciocan, un om de echilibru, vă spun sincer că organizaţia noastră nu era aşa unită cum este astăzi”, a concluzionat Mircea Govor.

  Victor Ponta, cel mai bun candidat
  În stilul său caracteristic, preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Dorel Coica, a ţinut să sublinieze forţa PSD, dar şi faptul că Victor Ponta este, în prezent, cel mai nimerit candidat pentru ocuparea fotoliului de preşedinte al României. “Aş vrea să parafrazez pe câţiva dintre colegii mei, şi încep cu domnul Vaşvari, care spune că este mândru că este român. Să ştiţi că şi eu sunt mândru că sunt român şi în toate delegaţiile pe care le fac duc cu mine obiecte care reprezintă poporul român şi vreau să vă spun că toţi sunt încântaţi de valoarea poporului român. Îl iau la rând pe domnul Dumitru Pop, primarul comunei Odoreu. Spunea domnul primar că ne-am luat în spate în 2012 o greutate. Într-adevăr, am simţit-o şi eu. Este foarte greu să munceşti şi să faci un preşedinte de Consiliu Judeţean. Domnul Ciocan l-a caracterizat foarte bine pe viitorul preşedinte al României. Îmi doresc să ajungă Victor Ponta preşedinte pentru că merge în Italia şi vorbeşte italiană, în Spania spaniolă, în Franţa franceză, cu oricine în engleză şi, în curând, va învăţa germană şi va vorbi cu Angela Merkel mai bine decât Iohannis”, a precizat Dorel Coica.

  Unitate de opinie în rândul PSD
  Preşedintele Organizaţiei Judeţene a Pensionarilor a PSD, Aurel Vaşvari, a precizat că se vor înmâna pe data de 1 octombrie un număr de 100 de diplome de merit pentru seniorii social-democraţi, semn că PSD respectă vârstnicii. Fostul lider al PSD Satu Mare, Gheorghe Ciocan, a ţinut să sublinieze sprijinul masiv pe care Guvernul Ponta l-a acordat pentru Ţara Oaşului, în special pe linia dezvoltării infrastructurii. Primarul Odoreului, Dumitru Pop, a arătat că PSD ştie să facă cu adevărat campanie, fiind sigur de victorie în alegerile din noiembrie. Consilierul judeţean PSD Vasile Ciocan a arătat că alegerile din luna noiembrie reprezintă un moment al schimbării, o oportunitate care nu ar trebui pierdută. Vicepreşedintele PSD Satu Mare, deputatul Octavian Petric, a ţinut să sublinieze că sub actuala conducere PSD Satu Mare a obţinut cel mai bun rezultat din istoria sa. Secretarul executiv al PSD, Toma Betea, a declarat că speră ca PSD să obţină în Ţara Oaşului peste 90%, iar în restul judeţului peste 80%.

  Preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD, Paula Mare, a declarat că Victor Ponta este cel mai bun şi mai hotărât candidat pe care îl poate avea PSD, în timp ce preşedintele Organizaţiei Municipale de Femei Satu Mare a PSD, Manuela Rogoz, a precizat că dacă se vrea să se facă o Românie puternică acum este momentul. Vicepreşedintele PSD Aurelia Fedorca a precizat că există în acest moment un singur obiectiv major pentru toată ţara: Victor Ponta să devină preşedintele României. În final, vicepreşedintele PSD Radu Roca a ţinut să mulţumească tuturor social-democraţilor care s-au implicat în strângerea celor 10.000 de semnături de susţinere a candidaturii lui Victor Ponta.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE