Tandemul Băsescu-Boc renaştePreşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbăta trecută, la şcoala de vară a PMP de la Mamaia, că fostul premier Emil Boc i se va alătura, în curând, într-un partid nou. Avem dovada clară că marile iubiri nu se uită nici când vorbim de politică şi politicieni. Aşa se face că după ce, ani de zile, aflaţi mână în mână în fruntea ţării şi după un şir lung de contraperformanţe, cei doi vizează să pună în practică metoda bumerangului.

“Eu şi Emil Boc o să punem umărul la crearea unui partid nou care să fie extrem de competitiv pentru alegerile din 2016”, afirma Traian Băsescu. Iar afirmaţia sună pentru opinia publică mai degrabă a ameninţare, din motive lesne de înţeles.

Suntem obişnuiţi ca fiecare declaraţie publică a lui Traian Băsescu să aibă un scop strategic, un interes personal, de aceea este greu de crezut că în acest caz intenţia este doar aceea de a sugera că Emil Boc ar putea profita de ordonanţa privind migraţia aleşilor locali pentru a pleca din PDL fără să-şi piardă mandatul de primar al municipiului Cluj Napoca.

Ideea refacerii tandemului Băsescu-Boc are cu siguranţă un alt substrat dacă avem în vedere că fostul premier PDL şi-a declarat susţinerea pentru candidatura prezidenţială a Elenei Udrea şi a însoţit-o şi o însoţeşte în campanie.
Şi, totuşi, de ce nu demisionează Boc din PDL? De ce nu ia Vasile Blaga o măsură fermă împotriva lui? Mai cu seamă că Traian Băsescu precizează că parteneriatul său cu Vasile Blaga se manifestă deja prin susţinerea aceluiaşi candidat la prezidenţiale, pe Elena Udrea. Şi adaugă, aparent fără legătură, dar cu regret, faptul că PDL nu are un candidat propriu la prezidenţiale.

Am putea admite, cu riscurile de rigoare, că fără nicio legătură este şi prorocirea şefului statului că fuziunea PDL-PNL nu va avea loc şi că, în cele din urmă, PDL va bate palma cu PMP. Însă ar rămâne o necunoscută importanţa refacerii tandemului Băsescu-Boc în posibila realizare a acestui ciudat demers. Ca şi al celorlalte, la fel de greu de înţeles.

Voicu D RUsu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts