More

  Tăriceanu deschide larg porţile PLR la Satu Mare

  1

  Preşedintele naţional al Partidului Liberal Reformator (PLR) şi preşedinte al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, vicepreşedintele naţional al PLR, Ovidiu Silaghi, alături de secretarul general al PLR, Daniel Chiţoiu, Cristian David şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare şi proaspăt membru al PLR, Adrian Ştef, au susţinut în cursul zilei de ieri, la sediul formaţiunii politice, o conferinţă de presă. Călin Popescu Tăriceanu nu a scăpat prilejul de-a face o critică dură a situaţiei în care a ajuns PNL, dar şi faptele lui Klaus Iohannis, care a pierdut deja şefia PNL. Sătmărenii au primit o veste foarte bună din partea fostului ministru al Transporturilor, deputatul Ovidiu Silaghi, care a precizat că proiectele celui de-al treilea pod şi al centurii Sătmarului se află în fază de licitaţie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.   

  Iohannis, marioneta lui Băsescu
  Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut că atitudinea PNL faţă de iniţiativa sa de suspendare din funcţie a preşedintelui Băsescu arată că acest partid are o problemă politică şi a adăugat că este de-a dreptul jenant, ruşinos ca PNL să capituleze şi să fie dominat de PDL. El a menţionat că PNL are, pe lângă problema juridică, o problemă politică, prin ”modul în care se raportează la iniţiativa sa privind suspendarea preşedintelui României”. Tăriceanu a mai arătat că PNL a votat în 2012 pentru suspendarea preşedintelui şi a militat în acest sens, iar ”toate aceste lucruri le-a abandonat şi acum îi serveşte numai PDL, ca să îşi ascundă greşelile politice pe care le-a făcut”. ”Este regretabil”, a afirmat Tăriceanu, precizând că cei care şi-au pus speranţa în PNL sunt din nou dezamăgiţi de această decizie care pe mulţi îi va lăsa perplecşi, şi anume susţinerea lui Traian Băsescu în demersul de suspendare din funcţie. Tăriceanu a mai declarat că liderul PNL Klaus Iohannis este ”o marionetă în mâinile lui Băsescu”.     Potrivit lui Tăriceanu, ”deciziile sunt influenţate de Vasile Blaga”, precizând că i se pare incredibil faptul că PNL face ceea ce îi dictează PDL.

  Porţi larg deschise pentru liberali
  Călin Popescu Tăriceanu a precizat clar şi răspicat că: “Avem porţile deschise pentru oameni noi care vin să facă politică alături de noi. Avem nevoie de elite intelectuale, culturale, din rândul celor care sunt liberi profesionişti, întreprinzători, dar şi elite din mediul rural”. Liderul naţional al PLR a ţinut să îi felicite pe toţi cei care au ales să părăsească PNL şi să se alăture PLR. “Mă refer la consilierii judeţeni, la primarii din judeţ, consilieri locali. Mă bucură că ei au dat dovadă de ataşament pentru valorile pentru care au venit în politică, pentru că întrebarea pe care o pun şi remarca pe care o fac: de ce au venit aceşti oameni în Partidul Naţional Liberal şi nu s-au dus la un alt partid?! Mai erau trai sau patru alte partide. Au venit pentru că au avut o atracţie pentru principiile noastre, au avut convingeri care sunt apropiate de ale noastre şi de aceea au aderat la PNL şi ulterior, prin eforturile proprii, cu ajutorul colegilor, au putut să fie aleşi să ne reprezinte în diferite structuri de administraţie locală sau centrală. Deci, nimic mai firesc să facă acest gest de loialitate faţă de principii. Cred că un partid este cu atât mai valoros cu cât este capabil să adune în jurul lui oameni animaţi de convingeri, de principii, de valori, nu venim pentru o persoană care este liderul providenţial”, a precizat Tăriceanu.

  Antonescu, executat de Iohannis
  Tăriceanu a comentat şi decizia instanţelor de judecată prin care Klaus Iohannis a pierdut şefia PNL. “S-au grăbit să dea lovitura de graţie lui Antonescu. La acest puci intern Iohannis a fost parte şi a fost foarte încântat când a fost pus printr-o formulă de uzurpare a puterii un nou preşedinte al partidului, fără ca să fie îndeplinite condiţiile cerute de statut. Şi ceea ce a sesizat Tribunalul este că el ocupă funcţia fără ca să fi îndeplinit o serie de prevederi statutare. Deci, pentru că s-a comportat în dispreţul statutului, care este legea partidului. Nu pot să nu profit de ocazie să îl întreb, tot retoric, ce fel de preşedinte vrea să fie Iohannis care pare să fie unul din cei care susţine statul de drept, adică supremaţia legii, când el nu respectă legea propriului partid. Vă spun clar, Iohannis este unul dintre candidaţii care face gargară cu statul de drept. Se duce la televizor şi spune statul de drept, dar când e vorba despre respectarea statului de drept, mai puţin. Exemplele pot să continue. Împotriva prevederilor legii a intrat în conflict cu Agenţia Naţională de Integritate, pentru că a ocupat posturi pe care nu avea voie să le ocupe ca primar. Acum încalcă în picioare statutul. Nu mai vorbesc de comportamentul lui din punct de vedere moral, cu totul şi cu totul reprobabil. L-a adus Antonescu în partid, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să îi dea în cap”, a concluzionat Tăriceanu.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE