More

  Teatrul de Nord a rămas fără bani pentru salariile actorilor

  1teatru

  Actorii Teatrului de Nord Satu Mare nu şi-au primit salariile pe luna august, care erau scadente la începutul lunii septembrie. Potrivit primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, s-a ajuns în această situaţie din cauza faptului că bugetul pe întregul an 2014, în valoare de peste un milion de euro, a fost epuizat până în luna august.

  Primarul Coica acuză o adevărată risipă a banului public. Potrivit primarului Coica, fostul manager al Teatrului de Nord, Sorin Oros, s-a deplasat cu mai mulţi actori în SUA, unde au jucat cinci piese de teatru într-un garaj, toate cheltuielile de deplasare fiind decontate din bugetul instituţiei culturale. De asemenea, primarul Coica a mai arătat că numai pentru recuzita unei singure piese de teatru s-au cheltuit peste 100.000 lei. Din cauza unor asemenea cheltuieli exagerate şi nejustificate, bugetul Teatrului de Nord pe întregul an a fost epuizat în numai opt luni.

  Primarul Dorel Coica a declarat că încă nu ştie din ce surse bugetare va suplimenta bugetul Teatrului de Nord. “Ar trebui să-i întrebăm pe sătmăreni de unde să tăiem bani ca să-i dăm la Teatru. Să tăiem de la asistenţă socială, să tăiem de la asfaltări sau alte investiţii? Ar fi interesant de aflat ce părere au sătmărenii despre acest lucru”, s-a întrebat retoric primarul Coica. Edilul şef a adăugat că risipa de bani publici de la Teatrul de Nord i se pare o bătaie de joc la adresa contribuabililor sătmăreni.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE