More

  Tinerii din Carei şi Tăşnad, tot mai expuşi drogurilor

  droguri

  Procurarea de droguri nu a constituit o sarcină prea grea pentru tinerii din zona Careiului şi a Tăşnadului. DIICOT a reuşit să anihileze luna trecută o importantă grupare infracţională, coordonată de italianul Sabino Zapatore, specializată în distribuirea şi comercializarea drogurilor în rândul tinerilor, care formau clientela grupării. Se pare că nu este singura grupare de traficanţi de droguri care acţionează în zonă, aprovizionând tinerii cu droguri periculoase.

  Droguri vândute tinerilor
  Membrii grupării de traficanţi de droguri din zona Careiului şi a Tăşnadului distribuiau stupefiante în rândul tinerilor din cele două localităţi, ne-au declarat surse judiciare. Gruparea condusă de italianul Sabino Zapatore, secondat de locotenenţii Attila Zsolt Orosz, Zoltan Fatyol şi Adrian Cristian Rusu, câştigau sume importante de bani de pe urma drogurilor pe care le comercializau tinerilor şi chiar minorilor, fără să aibă cea mai mică remuşcare. Tinerii consumau o mare parte din droguri în cluburile şi discotecile din Carei şi din Tăşnad. De asemenea, membrii grupării foloseau o parte din droguri pentru consum propriu. Aceleaşi surse ne-au declarat că liderii reţelei au invocat consumul propriu când au atacat la Curtea de Apel Oradea mandatul de arestare emis de Tribunalul Satu Mare.

  Consumul de substanţe etnobotanice şi de droguri, în special canabis şi haşiş, în zona Careiului s-a răspândit mult în ultimii ani. În cluburi şi discoteci, dar şi la petrecerile private, pot fi văzuţi des tineri aflaţi în stare extrem de euforică, deşi n-au consumat un gram de alcool. Potrivit informaţiilor care circulă prin municipiul Carei, gruparea coordonată de italianul Sabino Zapatore nu este singura care îi aproviziona cu droguri pe tinerii din zonă. Se pare că şi alte grupări aduc droguri din străinătate, reuşind să le introducă în ţară pe sub nasul poliţiştilor de frontieră din Vama Urziceni, cum a făcut-o ani la rând şi italianul Zapatore, vânzându-le apoi tinerilor.

  Grupare destructurată de DIICOT
  Reamintim că luna trecută procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracțională specializată în traficul internațional de droguri de risc, pe ruta Italia – România. Din probele administrate în cauză, rezultă suspiciunea rezonabilă că gruparea e formată din 17 membri, între care se află şi un bărbat cu dublă cetăţenie – germană şi italiană, suspectat de aducerea drogurilor din Italia în România. În data de 21 august, au fost declanşate în mod simultan 22 de percheziţii în judeţul Satu Mare, judeţul Sălaj şi în municipiul Bucureşti, la domiciliile unor persoane suspectate atât de trafic internaţional de droguri de risc, cât şi de comercializarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare. În urma perchezițiilor au fost ridicate 10 grame canabis,15 grame haşiş, 159 de plicuri cu pulbere albă, 1.010 grame pulbere albă, o râşniţă, două pipe, două cântare, un pistol, un laptop, 2 HDD, 18 telefoane mobile, 20 cartele telefonice şi diferite sume de bani.

  Liderul grupării, italianul Sabino Zapatore, şi locotenenţii săi Attila Zsolt Orosz, Zoltan Fatyol şi Adrian Cristian Rusu au fost reţinuţi, iar apoi Tribunalul Satu Mare a emis mandate de arestare pe numele lor. Zapatore, Orosz şi Rusu au contestat mandatele de arestare la Curtea de Apel Oradea, însă instanţa le-a respins contestaţiile, astfel că sunt cercetaţi în stare de arest.

  Szasz Lorand

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE