Trei fetițe din Satu Mare selectate la Centrul Național de la Devagimn

La începutul lunii aprilie multipla medaliată la Jocurile Olimpice, gimnasta Gina Gogean venea la Satu Mare pentru a depista viitoare campioane.

La Carei, Tăşnad şi Satu Mare, Gina Gogean s-a aflat în mijlocul fetiţelor dornice să îi calce pe urme şi să ajungă pe podium la Mondiale şi Olimpiadă. Iar proiectul pare a fi dat deja roade, trei dintre fetițele văzute la Satu Mare fiind reținute pentru lotul ce se va pregăti din 15 septembrie la Deva.

E vorba despre Bianca Cîmpan și Patricia Pișcorean din Satu Mare și Alexandra Bauer din Turț.

La Satu Mare de acest proiect se ocupă prof. Alexandru Contraş care a și lucrat deja cu aceste fetițe înainte ca ele să facă pasul spre Colegiul Național Sportiv Cetate Deva.

” Au fost 292 de fetițe ce au venit la selecție , șapte dintre ele sătmărence au participat la o tabără de pregătire la Deva. Dintre acestea șapte , trei vor rămâne la centrul de la Deva și din 15 septembrie vor începe școala acolo. Sperăm ca pe viitor să auzim de ele ca de niște mari campioane” spune prof. Alexandru Contraș.

De menționat că parteneriatul cu gimnastica artistică feminină se întinde pe perioada 2014-2016 și prevede finanțarea pregătirii lotului olimpic și a unui program național de selecție la nivelul copiilor. Conform acestui program copii cu vârste între 5 și 9 ani au fost triați din toată țara și din 15 septembrie vor intra în pregătire la șase centre regionale: București (cluburile Steaua și Dinamo), Deva, Onești, Timișoara și Constanța.

Lotul feminin de gimnastică va beneficia prin intermediul acestui program de condiții optime de pregătire, atât pentru sportive, cât și pentru personalul tehnic și administrativ, precum și achiziția de aparatură sportivă specială.

Florin Mureşan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts