Ultimul meci al lui Piţi?2

Echipa naţională a României va debuta, duminică, de la ora 21.45, în preliminariile Campionatului European din 2016, urmând să întâlnească selecţionata Greciei, pe Stadionul Karaiskakis din Pireu.

Chiar dacă se zvoneşte că va părăsi cât de curând naţionala, Piţurcă a pregătit aşa cum se cuvine un meci din care România poate spera la puncte. Grecii şi-au schimbat antrenorul, Ranieri fiind noul selecţioner al elenilor.
România are de luat o revanşă şi speră să o obţină în faţa Greciei, echipă care a răpit tricolorilor calificarea la Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014, după barajul din noiembrie 2013. În ansamblu, valoarea lotului elen, 92,5 milioane de euro, este cu aproape 31 de milioane, peste cea a reprezentativei României, cotată la 61,8 milioane. Naționala României va înfrunta reprezentativa Greciei în preliminariile Euro 2016, cu doar cinci jucători proveniți din Big Five. Selecționata elenă se bazează pe 13 fotbaliști activi în primele patru competiții majore ale Europei. Vlad Chriches, de la Tottenham Hotspur și Alexandru Maxim, de la VfB Stuttgart, sunt cei mai valoroși fotbaliști din lotul anunțat pentru întâlnirea cu naționala Greciei. Chiriches este evaluat de transfermarkt.com la 11 milioane de euro, iar Maxim, la 7 milioane.Cei doi portari ai naționalei, Ciprian Tătărușanu, cotat la 3,7 milioane de euro și Costel Pantelimon, 2 milioane, sunt ceilalți doi jucători veniți din campionate puternice – Serie A și Premier League.
Lor li se alătură Dragoș Grigore, de la FC Toulouse, evaluat la 2,7 milioane de euro. Împreună, cei cinci ajung la o cotă totală de 26,2 milioane de euro.
Meciul Grecia – România va fi arbitrat de o brigadă din Anglia, cu Mark Clattenburg la centru şi va începe la ora 21.45, în direct la TVR 1.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts