Un MARE OM DE ŞTIINŢĂ spune: “NU EXISTĂ DUMNEZEU!”6

Celebrul fizician englez Stephen Hawking a declarat, recent, într-un interviu acordat presei spaniole, că, pentru el, “nu există Dumnezeu”.

Unul dintre cei mai celebri fizicieni ai lumii, Hawking are o explicaţie mult mai logică şi “palpabilă” a apariţiei Universului decât aceea că acesta ar fi fost creat de către Dumnezeu.

Stephen Hawking susţine că ştiinţă oferă “o explicaţie mult mai convingătoare” pentru originile Universului, iar miracolele religioase “nu sunt compatibile” cu datele ştiinţifice.

“Înainte să înţelegem ştiinţa, a fost natural să credem că Dumnezeu a creat Universul”, a spus Hawking “Ce încerc să spun cu «am cunoaşte cum gândeşte Dumnezeu» este că, dacă Dumnezeu ar exista, am şti tot ce ştie Dumnezeu, însă Dumnezeu nu există. Sunt ateu”.

Nu este pentru prima dată când Stephen Hawking vorbeşte despre acest lucru.

În 2011, acesta a spus pentru The Guardian că nu crede în Rai şi viaţa de apoi, numindu-le “un basm pentru cei care se tem de întuneric”.

Iar în 2007, acesta a spus pentru BBC că “nu este o persoană religioasă în sensul clasic”, adăugând: “Cred că Universul este guvernat de legile ştiinţifice. Legile au putut fi decretate de Dumnezeu, însă Dumnezeu nu intervine să schimbe legile”.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts