More

  Victor Pițurcă nu poate pleca la Al Ittihad

  3

  Sunt toate premisele ca selecţionerul Victor Piţurcă să rămână în continuare pe banca naţionalei de fotbal a României. Piţurcă a ajuns la un acord cu arabii de la Al Ittihad, însă şefii echipei din Golf refuză să îi plătească acestuia clauza de reziliere, de 1,4 milioane de euro. „Suntem în discuţii cu un alt antrenor”, a fost răspunsul arabilor.

  După meciul cu Grecia, câștigat de România cu 1-0, Victor Pițurcă ajunsese la un acord cu arabii de la Al Ittihad. Aceștia îi ofereau tehnicianului român un contract de 4 milioane de euro, însă, între timp, a intervenit un aspect important.
  Ca să poată pleca de la prima reprezentativă a României, Pițurcă trebuie să plătească o clauză de reziliere în valoare de 1,4 milioane de euro, bani pe care arabii de la Al Ittihad nu sunt dispuși să-i achite. Pițurcă s-a aflat ieri în negocieri cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și a încercat să îl convingă pe acesta să renunțe la clauză sau măcar la o parte însemnată din sumă.
  Președintele lui Al Ittihad, Ibrahim Al Balwi, a declarat că a oferit 500.000 de euro pentru ca FRF să-i dea drumul lui Pițurcă. Burleanu a rămas însă pe poziție, iar arabii sunt nevoiți să își caute un alt antrenor. În aceste condiții, Victor Pițurcă va rămâne selecționerul României. Următorul meci al naționalei în preliminariile Campionatului European din 2016 este cel de pe teren propriu, cu Ungaria, care va avea loc pe 11 octombrie.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE